Ca sa preparati acasa o maioneza perfecta, e simplu si rapid. De ce ingrediente aveti nevoie, care sunt pasii si alte „secrete” aflati imediat mai jos.
Peste acestea se presara putina sare si lingurita de mustar.
Trepat, treptat se adauga uleiul, aflat la temperatura camerei, care se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn, invartite in aceeasi directie (de regula in sensul acelor de ceas) sau puteti opta pentru utilizarea mixerului la o viteza medie spre mare. Uleiul se va turna treptat pentru obtinerea unei consistente cremoase si numai dupa ce cantitatea anterioara a fost perfect inglobata.
In cazul in care consistenta maionezei este prea cremoasa se poate adauga o lingura de suc de lamaie sau un pic de apa. Atentie insa la culoarea maionezei, intrucat fiecare adaos de apa va face ca maioneza sa se deschida la culoare. Prea mult suc de lamaie va da preparatului un gust acru si prin urmare este necesar sa fiti atenti la proportiile adaugate si sa gustati preparatul din cand in cand.
Dupa preparare se pastreaza la frigider acoperita si la o temperatura potrivita. O temperatura scazuta va face ca maioneza sa se taie.
Comentarii:
Cum faci sa presari lingurita de mustar? Se pot folosi si altfel de galbenusuri decat cele de ou?
Perfecta!