Mousse bavarez cu ciocolata alba

Desert
Ușor
4 ore

In aceasta reteta am improvizat un desert exceptional de mousse bavarez cu ciocolata alba, pe care l-am pus intr-o foaie de rulada si l-am decorat cu glazura oglinda. Gustul...delicios!

Ingrediente

9

Preparare

Preparare1 oră
Gătire3 ore
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 1Preparare foaie rulada
    Preincalzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
    Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, dupa care se adauga treptat zaharul, mixand la viteza mare pana cand avem o bezea tare si zaharul s-a topit.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 2Incorporam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 3Adaugam faina in ploaie si dupa caz colorantul, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 4Omogenizam bine.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 5Turnam compozitia intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
    Coacem foaia de rulada la 175 de grade, timp de aproximativ 10 minute.

    Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca in tava, pana cand o intrebuintam.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 6Preparare mousse cu ciocolata
    Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 7Punem laptele pe foc si aducem la temperatura de fierbere. Oprim focul, stoarcem gelatina bine si o adaugam in laptele fierbinte, omogenizand usor cu un tel.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 8Oprim, focul, punem ciocolata rupta bucati peste laptele fierbinte si amestecam pana cand ciocolata s-a topit complet.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 9Separat intr-un bol batem frisca lichida, apoi o adaugam peste ciocolata topita.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 10Amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 11Preparare glazura oglinda
    Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.

    Intr-o cratita punem zaharul si apa si fierbem pana cand zaharul s-a topit.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 12Oprim focul, adaugam frisca lichida si ciocolata si omogenizam usor pana s-au dizolvat ingredientele.

    Stoarcem foile de gelatina si le adaugam peste ciocolata.

    Amestecam usor pana se incorporeaza gelatina.
    Daca dorim sa coloram glazura, adaugam colorant dupa preferinte, in functie de cat de intensa vrem culoarea.

    Punem glazura la frigider si o lasam sa se mai intareasca, dupa care o turnam deasupra prajiturii. (De preferat sa fie turnata in doua straturi, cu pauza de racire intre ele).
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 13Asamblare

    Se tapeteaza o tava cu foaia de rulada.
    Se aseaza pe mijlocul formei cirese si se toarna mousse-ul.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 14Se acopera cu restul de la foaia de rulada si se da la rece pana se incheaga.
  • Mousse bavarez cu ciocolata alba - Preparare etapa 15Se scoate din tava si se decoreaza cu glazura.

Punctează această reţetă

AAlinacuisine

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Daca tot vreti sa fiti pretiosi in exprimare acordati in gen spuma frantuzeasca cu bavareza nemteasca

abuz