In aceasta reteta am improvizat un desert exceptional de mousse bavarez cu ciocolata alba, pe care l-am pus intr-o foaie de rulada si l-am decorat cu glazura oglinda.
Gustul...delicios!
Preparare foaie rulada Preincalzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, dupa care se adauga treptat zaharul, mixand la viteza mare pana cand avem o bezea tare si zaharul s-a topit.
Incorporam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Adaugam faina in ploaie si dupa caz colorantul, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Omogenizam bine.
Turnam compozitia intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Coacem foaia de rulada la 175 de grade, timp de aproximativ 10 minute.
Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca in tava, pana cand o intrebuintam.
Preparare mousse cu ciocolata Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
Punem laptele pe foc si aducem la temperatura de fierbere. Oprim focul, stoarcem gelatina bine si o adaugam in laptele fierbinte, omogenizand usor cu un tel.
Oprim, focul, punem ciocolata rupta bucati peste laptele fierbinte si amestecam pana cand ciocolata s-a topit complet.
Separat intr-un bol batem frisca lichida, apoi o adaugam peste ciocolata topita.
Amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza.
Preparare glazura oglinda Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.
Intr-o cratita punem zaharul si apa si fierbem pana cand zaharul s-a topit.
Oprim focul, adaugam frisca lichida si ciocolata si omogenizam usor pana s-au dizolvat ingredientele.
Stoarcem foile de gelatina si le adaugam peste ciocolata.
Amestecam usor pana se incorporeaza gelatina. Daca dorim sa coloram glazura, adaugam colorant dupa preferinte, in functie de cat de intensa vrem culoarea.
Punem glazura la frigider si o lasam sa se mai intareasca, dupa care o turnam deasupra prajiturii. (De preferat sa fie turnata in doua straturi, cu pauza de racire intre ele).
Asamblare
Se tapeteaza o tava cu foaia de rulada. Se aseaza pe mijlocul formei cirese si se toarna mousse-ul.
Se acopera cu restul de la foaia de rulada si se da la rece pana se incheaga.
Comentarii:
Daca tot vreti sa fiti pretiosi in exprimare acordati in gen spuma frantuzeasca cu bavareza nemteasca