Aceasta reteta am "furat-o" de pe internet, dar am adaptat-o dupa gusturile familiei mele. Sper sa va placa si voua asa simpla, caci este foarte "refreshing" si nu se coace!
Blatul: Se macina biscuitii (de preferat intr-un blender, pentru ca biscuitii trebuie sa ramana fin maruntiti), se adauga untul topit si ciocolata alba taiata cubulete mici. Se amesteca ingredientele in blender, apoi se rastoarna intr-o forma rotunda, cu fundul detasabil si se apasa usor cu spatula incat sa formam blatul uniform si sa ramana indesat. Se introduce la frigider pentru 30 de minute. Timp in care preparam mousse-ul...
Se topeste ciocolata cu lapte intr-un vas mai mare, pe bain-marie (pe abur). Se bate frisca cu mixerul la viteza maxima (frisca trebuie tinuta la rece inainte de a se bate). In castronul cu ciocolata topita, adaugam, treptat, frisca. Acestea se vor amesteca cu spatula sau lingura de lemn, nu cu mixerul, fiindca altfel, nu va iesi mousse si se va taia. Deci adaugam treptat frisca peste ciocolata si amestecam cu lingura.
Scoatem blatul din frigider, punem mousse-ul (ciocolata + frisca) peste blat, nivelam si introducem iar la frigider pentru +3 ore.
In mousse-ul cu ciocolata si frisca, puteti adauga si un espresso, daca preferati gustul cafelei. Adaugati espresso-ul in frisca, inainte de a o bate cu mixerul. Puteti pune si glazura peste, dar noi am preferat simplu!