Se rupe ciocolata in bucatele cat mai mici si se pune la bain-marie (in oala sau tava mare se pune apa care a dat in clocot si se mentine la foc mediu sau mic in functie de indicatiile retetei.
Deasupra se pune oala/ tava mai mica in care vei gati, astfel incat sa fie scufundata pana sa jumatate in apa fierbinte.
Apa si aburii vor circula, astfel, in jurul recipientului mai mic si vor mentine o temperatura constanta in jurul ingredientelor, care nu se vor arde sau nu se vor prinde de oala pentru ca nu sunt puse direct pe foc) impreuna cu untul si uleiul de cocos.
Intre timp, pana se topeste ciocolata, batem albusurile spuma.
Dupa ce s-a topit ciocolata, daca nu este foarte fierbinte,adaugati miere dupa gust. (mierea incalzita la o temperatura peste 40 grade devine toxica)
Se incorporeaza ciocolata in albusuri.Pentru textura aerata: puneti 1/3 din spuma de albusuri peste crema.
Cu telul sau cu o spatula amestecati usor: bagati telul sub spuma si ridicati... repetati aceasta miscare pana cele doua sunt omogenizate. Nu trebuie sa fie perfect omogenizate, amestecati pana nu se mai vad dare groase albe prin crema.
Adaugati inca 1/3 din spuma si repetati amestecarea usoara de jos in sus. La final incorporati restul de 1/3 din spuma. Tot timpul miscarile voastre sa fie usoare, sa nu amestecati vartos, fiindca spuma se va lasa si mousseul nu va mai fi aerat.
Comentarii (19):
Forte delicata reteta si tot odata tot forte buna
Maiestuos si foarte sanatos .FELICITARI mi-am lins degetele !
N=-are ce sa fie rau, chiar azi, o s-o incerc!!! l-am facut si a iesit fabulos!!!
Gălbenușurile nu le folosim?
Deliciu
Cred ca e delicioasa
Mmmmmmm,delicioasa !!!!!!!!!
Un deliciu
Delicios!
Simlu si delicios