Terina cu somon
Proaspat sau afumat, folosim somonul si aici! Ei bine, am facut terina! Usor de facut, va permite sa mancati peste cu intreaga familie. Insotiti cu o salata mixta pentru o masa usoara si completa :-) Sunteti gata? Haideti, in bucatarie! Urmati pasii nostri din reteta scrisa, fotografii si video :-D
Ingrediente
6
Materiale
- 1 mixer
- 1 tava dreptunghiulara 22x11
- folie aluminiu
Preparare
Preparare10 min
Gătire1 oră
Taiati in bucati mari somonul proaspat, apoi amestecati-l cu ouale, pudra de usturoi, smantana, cepsoara si mixati-le pana cand se obtine un amestec omogen.
Puneti pe fundul formei feliile de somon afumat. Turnati 1/3 din preparatul de mai sus si apoi puneti iar felii de somon afumat deasupra. Repetati.
Puneti forma intr-o alta tava in care puneti apa (pentru a crea efectul de Bain Marie). Acoperiti tava cu folie de aluminiu si introduceti in cuptorul preincalzit la 180° C, timp de 50 de minute.
Indepartati folia de aluminiu si continuati sa gatiti timp de 10 minute la 180° C.
Desfaceti usor, presarati cu cepsoara tocata si serviti.
Observații
Se poate servi calda sau rece.
Nu ezitati sa condimentati terina cu condimentele preferate!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: