Proaspat sau afumat, folosim somonul si aici! Ei bine, am facut terina!
Usor de facut, va permite sa mancati peste cu intreaga familie.
Insotiti cu o salata mixta pentru o masa usoara si completa :-)
Sunteti gata? Haideti, in bucatarie! Urmati pasii nostri din reteta scrisa, fotografii si video :-D
Taiati in bucati mari somonul proaspat, apoi amestecati-l cu ouale, pudra de usturoi, smantana, cepsoara si mixati-le pana cand se obtine un amestec omogen.
Puneti pe fundul formei feliile de somon afumat. Turnati 1/3 din preparatul de mai sus si apoi puneti iar felii de somon afumat deasupra. Repetati.
Puneti forma intr-o alta tava in care puneti apa (pentru a crea efectul de Bain Marie). Acoperiti tava cu folie de aluminiu si introduceti in cuptorul preincalzit la 180° C, timp de 50 de minute.
Indepartati folia de aluminiu si continuati sa gatiti timp de 10 minute la 180° C.
Desfaceti usor, presarati cu cepsoara tocata si serviti.
Comentarii:
Buna seara aceasta reteta se poate sa pot sa o prepar si eu,