Terină de brânză cu dovlecei

Se pot inlocui dovleceii cu morcovi
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Spălăm dovleceii și tăiem la capete câte 2 cm.
Fără să-i curățăm de coajă o să-i tăiem în lamele foarte fine. - Se fierb în baie de aburi pentru 10 minute. Eu i-am pus într-o strecurătoare ce am așezat-o deasupra unei oale cu apa în clocot. Bineînțeles că apa trebuie să clocotească în aceste 10 minute, nu am stins focul :)
Se scot din strecurătoare și se pun pe un platou să se răcească. - Se condimentează cu sare și piper.
Înmuiem gelatina în puțină apă rece.
Punem smântâna într-o crăticioară pe foc și când dă în clocot adăugăm gelatina și oprim focul. - Amestecăm bine să se dizolve gelatina.
Brânza de vaci se trece printr-o sită fină și o amestecăm cu verdeața tocată mărunt.
Condimentăm cu sare și piper și turnăm amestecul de smântănă. - Amestecăm bine.
Tapetăm cu folie alimentară o tavă de chec.
Aranjăm feliile de dovlecei pe diagonală fără să lăsăm loc între ele, chiar se pot suprapune ușor. - Umplem tava cu jumătate din cantitatea de brânza, aranjăm un strat de dovlecei, adăugăm restul de brânză și ultimul strat punem dovlecei.
Acoperim cu folia alimentară și apăsăm ușor.
Se poate pune chiar o greutate deasupra și se dă la frigider până a doua zi. - La servire se răstoarnă pe un platou, după ce se îndepărtează folia alimentară de deasupra pentru a se putea scoate ușor apoi.
Terina trebuie răsturnată pentru a avea dovleceii pe diagonală în partea de sus.
Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
A
adicaloianu
Eu aş pune în loc de pătrunjel, mărar! Merge mai bine cu tarhonul!
Asta este părerea mea.
am gătit această rețetă
anonymous
Nu am mancat inca dar pare ceva gustos si aspectuos
anonymous
DE MULT NU S-A MAI POSTAT O ASEMENEA PORCARIE!
anonymous
DE CE GELATINA?
anonymous
Ce de complicatii cand totul ar putea fi mult mai simplu!

AOfelia
O s-o incerc!
anonymous
BUNA, BRAVO!
anonymous
TERÍNĂ, terine, s. f. (Livr.) Vas de pământ smălțuit folosit în bucătărie pentru fierberea, coptul sau păstrarea alimentelor. – Din fr. terrine.
Sursa: DEX '09 (2009)
anonymous
Super!
anonymous
F.Buna,are aspect,sanatoasa
Punctează această reţetă