Terină de brânză cu dovlecei

Terină de brânză cu dovlecei
Antreuri
Dificil
30 min

Se pot inlocui dovleceii cu morcovi

Ingrediente

8

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Spălăm dovleceii și tăiem la capete câte 2 cm.
    Fără să-i curățăm de coajă o să-i tăiem în lamele foarte fine.
  • Se fierb în baie de aburi pentru 10 minute. Eu i-am pus într-o strecurătoare ce am așezat-o deasupra unei oale cu apa în clocot. Bineînțeles că apa trebuie să clocotească în aceste 10 minute, nu am stins focul :)
    Se scot din strecurătoare și se pun pe un platou să se răcească.
  • Se condimentează cu sare și piper.
    Înmuiem gelatina în puțină apă rece.
    Punem smântâna într-o crăticioară pe foc și când dă în clocot adăugăm gelatina și oprim focul.
  • Amestecăm bine să se dizolve gelatina.
    Brânza de vaci se trece printr-o sită fină și o amestecăm cu verdeața tocată mărunt.
    Condimentăm cu sare și piper și turnăm amestecul de smântănă.
  • Amestecăm bine.
    Tapetăm cu folie alimentară o tavă de chec.
    Aranjăm feliile de dovlecei pe diagonală fără să lăsăm loc între ele, chiar se pot suprapune ușor.
  • Umplem tava cu jumătate din cantitatea de brânza, aranjăm un strat de dovlecei, adăugăm restul de brânză și ultimul strat punem dovlecei.
    Acoperim cu folia alimentară și apăsăm ușor.
    Se poate pune chiar o greutate deasupra și se dă la frigider până a doua zi.
  • La servire se răstoarnă pe un platou, după ce se îndepărtează folia alimentară de deasupra pentru a se putea scoate ușor apoi.
    Terina trebuie răsturnată pentru a avea dovleceii pe diagonală în partea de sus.
    Poftă bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

adicaloianu

Eu aş pune în loc de pătrunjel, mărar! Merge mai bine cu tarhonul!
Asta este părerea mea.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Nu am mancat inca dar pare ceva gustos si aspectuos

abuz

anonymous

DE MULT NU S-A MAI POSTAT O ASEMENEA PORCARIE!

abuz

anonymous

DE CE GELATINA?

abuz

anonymous

Ce de complicatii cand totul ar putea fi mult mai simplu!

abuz
AOfelia

AOfelia

O s-o incerc!

abuz

anonymous

BUNA, BRAVO!

abuz

anonymous

TERÍNĂ, terine, s. f. (Livr.) Vas de pământ smălțuit folosit în bucătărie pentru fierberea, coptul sau păstrarea alimentelor. – Din fr. terrine.
Sursa: DEX '09 (2009)

abuz

anonymous

Super!

abuz

anonymous

F.Buna,are aspect,sanatoasa

abuz
  • pagina 1 / 2