Petitchef

Terina cu vita, pui si caise

Acesta este un amestec de carne de vita si pui, etc,totul se imbraca cu felii de sunca si se pune la cuptor, intr-un vas dreptunghiular, sa fiarba incet timp de 2-3 ore. Se prepara cu o zi inainte de servire si se tine la frigider peste noapte. Se consuma atat calda cat si rece, ca fel principal de mancare, dar si la micul dejun sau la cina. Se potriveste f. bine cu un sos dulce de rosii si alaturi de salata verde si ardei gras rosu (parerea mea). Are un gust foarte bun!

Altele
8 porții
20 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se taie caisele bucatele si se pun intr-un bol impreuna cu vinul. Se lasa sa stea timp de 1 ora.Carnea de pui si 3 felii de sunca se toaca si se amesteca cu carnea tocata de vita. Se calesc ceapa si usturoiul in unt. Se adauga peste amestecul de carne. Se pun si celelalte ingrediente si se amesteca bine.
  • Se imbraca o tava dreptunghiulara ( sau un vas termorezistent ) de 9cm/ 22cm, cu 6 felii de sunca, asa incat sa se acopere fundul si partile laterale. Se umple cu amestecul de carne si deasupra se acopera din nou cu felii de sunca. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor intr-o alta tava, mai mare, umpluta pe jumatate cu apa. Se lasa la cuptor la foc potrivit, in jur de 2 ore, sau pana isi lasa zeama si isi schimba culoarea.
  • Se scoate tava si se pune la rece cu o greutate deasupra, sa se preseze bine. Dupa racire se indeparteaza greutatea si se pune la frigider, peste noapte. (Eu am consumat-o peste cateva ore si a mers si asa, dar parca a doua zi este mai buna si se taie mai bine.)


Poze

Terina cu vita, pui si caise
Terina cu vita, pui si caise - poza 2
Terina cu vita, pui si caise - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

22/07/2013

Pare interesanta reteta, trebuie sa o incerc

(0) (0) Abuz
07/04/2012

Extraordinar...delicios!!

(0) (0) Abuz
06/04/2012

Deosebita reteta!

(0) (0) Abuz
06/04/2012

Foart buna si spornica

(0) (0) Abuz
03/04/2012

Foarte buna !

(0) (0) Abuz
31/03/2012

Gustul carnurilor se combina f. bine cu cel al caiselor imbibate in vin.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Terina cu somon
Terina cu somon
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brie cu migdale si caise
Brie cu migdale si caise
8 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bilute energizante cu caise
Bilute energizante cu caise
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu caise
Tarta rasturnata cu caise
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Caise umplute cu ton si rozmarin
Caise umplute cu ton si rozmarin
8 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Panna cotta cu caise
Panna cotta cu caise
5 porții
8 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

12 retete cu Caise 12 retete cu Caise Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Ficatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti Ficatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează