Nu stiu cat va plac dovlecei , dar noua ne plac foarte mult, in special sotului, tot a treia zi ii fac pane.
Dar de data aceasta am schimbat putin si am adaugat branza de oi, foarte buna si aceasta varianta.
Dovlecelul se curata si se taie rondele de 2-3 mm grosime ( se poate taia si mai gros ).
Ouale se bat cu apa minerala si un praf de sare. Adaugam faina, apoi branza rasa si patrunjelul tocat.
Dovlecei se condimenteaza cu sare , piper si boia de ardei. Intr-o tigaie se incinge uleiul.
Dovlecei se trec prin compozitia de oua, si se prajesc in uleiul incins, pana ce devin aurii. Se scot pe un servet de hartie , pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Se servesc calzi sau reci, alaturi de o salata de sezon.
Dupa ce curat dovleceii ii tai iun lung si-n, jumatate daca-s prea lungi, si-i oparesc in apa cu sare pentru 2-3 minute;Ii las sa se raceasca putin, apoi ii scobesc de seminte, devenind astfel ca niste barcute, Prepar o pasta din brinza de vaci amestecata cu putina Telemea sau cascaval, o lingura faina, putina sare si un ou, cu aceasta umplu barcutele din dovlecei, apoi ii acopar cu miezul scobit, Ung un vas jena cu unt si-i asezam in lung in tava, ii bagam la cuptor pentru jumate de ora ca sa se rumeneasca.Sint mai dietetici, evitind prajitul in ulei.
De ce toate sanatoase??? Sunt foarte buni dovleceii si pregatiti asa paneu!!! Nu toata ziua mancam paneuri si nu toata ziua mancam dietetic si sanatos!!! Trebuie combinat din toate cate putin, si nu exagerat din fiecare si atunci putem sa ne permitem din cand in cand si ceva prajit cu paneu. Inca nu a murit nimeni cand manca in copilarie snitele, dovlecei paneu sau prajituri. Feritiva mai bine de chimicalele din produsele trecute prin fabrici (semipreparate, mezeluri, etc....acolo chiar nu sti ce mananci)!
Comentarii:
Dupa ce curat dovleceii ii tai iun lung si-n, jumatate daca-s prea lungi, si-i oparesc in apa cu sare pentru 2-3 minute;Ii las sa se raceasca putin, apoi ii scobesc de seminte, devenind astfel ca niste barcute, Prepar o pasta din brinza de vaci amestecata cu putina Telemea sau cascaval, o lingura faina, putina sare si un ou, cu aceasta umplu barcutele din dovlecei, apoi ii acopar cu miezul scobit, Ung un vas jena cu unt si-i asezam in lung in tava, ii bagam la cuptor pentru jumate de ora ca sa se rumeneasca.Sint mai dietetici, evitind prajitul in ulei.
Super buni!1
De ce toate sanatoase??? Sunt foarte buni dovleceii si pregatiti asa paneu!!! Nu toata ziua mancam paneuri si nu toata ziua mancam dietetic si sanatos!!! Trebuie combinat din toate cate putin, si nu exagerat din fiecare si atunci putem sa ne permitem din cand in cand si ceva prajit cu paneu. Inca nu a murit nimeni cand manca in copilarie snitele, dovlecei paneu sau prajituri. Feritiva mai bine de chimicalele din produsele trecute prin fabrici (semipreparate, mezeluri, etc....acolo chiar nu sti ce mananci)!
Cui ii lasa gura apa ii propun sa inghita o umbrela!
F.buna ideea de a coace la cuptor !
Excelenta
Puneti pe hartie de copt dovleceii pregatiti ca in reteta ,la cuptor 15-20 min.,serviti calzi cu mujdei de usturoi si va fi mai sanatos.
Deja imi lasa gura apa!