Petitchef

Dovlecei pane cu sos de usturoi

Antreuri
4 porții
20 min
20 min
Ușor

Ingrediente

4

Pentru sos:

Preparare

  • Spalam dovlecelul, il curatam de coaja
    si il taiem in felii mai groase.

    Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si
    marar tocat fin.

    Radem branza si o amestecam cu pesmetul.

    Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem
    mai intai prin faina apoi prin ou apoi
    prin amestecul de branza cu pesmet.

    Dupa ce terminam operatiunea...incingem
    uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc
    bine pe ambele parti.

    Ii scoatem pe prosoape de hartie sa se scurga de surplusul de ulei.

    Pentru sos :
    Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare si un strop de ulei si frecam bine cu o lingurita.
    Cand s-a albit il amestecam si cu rosia data pe razatoare.

    Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de usturoi si decorati cu patrunjel verde.


Poze

Dovlecei pane cu sos de usturoi
Dovlecei pane cu sos de usturoi - poza 2
Dovlecei pane cu sos de usturoi - poza 3

Întrebări:




Comentarii (80):

geniza, 02/09/2015

Nu am curatat coaja dovlecelului si a iesit super ( era un dovlecel mijlociu). Branza am folosit Parmesan 1/2 cup. Pentru cine a venit cu comentariul cu masuratul branzei cu cana..Da branza se poate masura cu cana. Si evident se adauga sare si vegeta dupa gust. Iar gusturile nu se discuta. E o reteta excelenta! Am incercat si varianta la cuptor, dar am dat dovlecelul numai prin pesmet+parmesan+piper+marar verde tocat. Imi place mai mult reteta postata aici.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
08/07/2015

F buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2015

Foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

F.bun,apetisant

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

Da, este o reteta pentru vara - aceste saraturi i-au placut la nebunie verisoarei mele.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

EXCELENTA RETETA PENTRU VARA MAI ALEX, SIMPLA SI FOARTE GUSTOASA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

Foarte bun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/07/2013

Este foarte buna aceasta reteta si nu necesita mult timp

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Maria, 08/07/2023

Grozava!!!

(0) (0) Abuz
13/06/2018

Eu nu dau dovleceii prin faina sau pesmet. Sunt mult mai gustosi daca-i tavalim prin vegeta sau delikakat!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 8

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!
Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!
2 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează