Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in felii mai groase.
Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si marar tocat fin.
Radem branza si o amestecam cu pesmetul.
Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem mai intai prin faina apoi prin ou apoi prin amestecul de branza cu pesmet.
Dupa ce terminam operatiunea...incingem uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc bine pe ambele parti.
Ii scoatem pe prosoape de hartie sa se scurga de surplusul de ulei.
Pentru sos : Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare si un strop de ulei si frecam bine cu o lingurita. Cand s-a albit il amestecam si cu rosia data pe razatoare.
Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de usturoi si decorati cu patrunjel verde.
Nu am curatat coaja dovlecelului si a iesit super ( era un dovlecel mijlociu). Branza am folosit Parmesan 1/2 cup. Pentru cine a venit cu comentariul cu masuratul branzei cu cana..Da branza se poate masura cu cana. Si evident se adauga sare si vegeta dupa gust. Iar gusturile nu se discuta. E o reteta excelenta! Am incercat si varianta la cuptor, dar am dat dovlecelul numai prin pesmet+parmesan+piper+marar verde tocat. Imi place mai mult reteta postata aici.
Comentarii (80):
Nu am curatat coaja dovlecelului si a iesit super ( era un dovlecel mijlociu). Branza am folosit Parmesan 1/2 cup. Pentru cine a venit cu comentariul cu masuratul branzei cu cana..Da branza se poate masura cu cana. Si evident se adauga sare si vegeta dupa gust. Iar gusturile nu se discuta. E o reteta excelenta! Am incercat si varianta la cuptor, dar am dat dovlecelul numai prin pesmet+parmesan+piper+marar verde tocat. Imi place mai mult reteta postata aici.
F buna!
Foarte bun
F.bun,apetisant
Da, este o reteta pentru vara - aceste saraturi i-au placut la nebunie verisoarei mele.
EXCELENTA RETETA PENTRU VARA MAI ALEX, SIMPLA SI FOARTE GUSTOASA
Foarte bun!
Este foarte buna aceasta reteta si nu necesita mult timp
Grozava!!!
Eu nu dau dovleceii prin faina sau pesmet. Sunt mult mai gustosi daca-i tavalim prin vegeta sau delikakat!