Bijuterii dulci și parfumate direct din Bordeaux! Moi la interior și crocante la exterior, pe scurt, perfecte pentru o pauză dulce!
Descoperite întâmplător prin secolul al XVII-lea de niște călugăriţe dintr-o mănăstire din Bordeaux, aparţinând Ordinului Bunei Vestiri, astăzi, popularitatea lor a atins nivelul mondial.
Într-un bol amestecam ouăle + gălbenușul + zahărul. Adăugam făina și amestecăm din nou.
Încălziți laptele și amestecați-l cu untul topit + păstaia de vanilie despicată. Aduceți la punctul de fierbere și amestecați din nou înainte de a lua cratița de pe foc.
În timp ce amestecați adăugați acest amestec de lapte/vanilie/unt precum și romul la compoziția preparată la pasul 1.
Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei timp de 24 de ore.
Ungeți formele pentru canelate cu unt. Lăsați-le să stea 10 minute pentru ca untul să se întărească. La final, umpleți-le până la refuz.
Avem 2 etape de coacere: * Prima: 10 minute la 230°C. * Al 2-a: 50 minute la 180°C.
Matrițe: Dacă aveți forme din cupru, acestea sunt ideale pentru a obține un rezultat crocant la exterior și moale la interior. Dacă aveți forme de silicon va dura mai mult să le coaceți. Formele din silicon conduc căldura mai puțin decât cuprul. Pentru a avea o culoare frumoasă, le puteți lăsa cu 10 minute mai mult decât timpul indicat în rețetă, adică 10 minute la 230°C și 60 minute la 180°C.
Depozitare: Păstrați-le într-un recipient etanș pentru a preveni uscarea lor. Le puteți păstra pana la 5 zile... dacă mai au mai ramas! ;-)