Canelés bordelais - canelate bordeleze

Desert
5 porții
Foarte ușor
1 h 20 m
412 Kcal

Bijuterii dulci și parfumate direct din Bordeaux! Moi la interior și crocante la exterior, pe scurt, perfecte pentru o pauză dulce! Descoperite întâmplător prin secolul al XVII-lea de niște călugăriţe dintr-o mănăstire din Bordeaux, aparţinând Ordinului Bunei Vestiri, astăzi, popularitatea lor a atins nivelul mondial.


Ingrediente

5

Pentru 12 canelate:


Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Gătire1 oră

Observații

Matrițe: Dacă aveți forme din cupru, acestea sunt ideale pentru a obține un rezultat crocant la exterior și moale la interior. Dacă aveți forme de silicon va dura mai mult să le coaceți. Formele din silicon conduc căldura mai puțin decât cuprul. Pentru a avea o culoare frumoasă, le puteți lăsa cu 10 minute mai mult decât timpul indicat în rețetă, adică 10 minute la 230°C și 60 minute la 180°C.

Depozitare: Păstrați-le într-un recipient etanș pentru a preveni uscarea lor. Le puteți păstra pana la 5 zile... dacă mai au mai ramas! ;-)

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 412Kcal
  • Carbo: 72.3g
  • Grăsimi: 9.1g
  • Grăsimi sat.: 4.6g
  • Proteine: 9.4g
  • Fibre: 1g
  • Zahăr: 54.9g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 19
Informații nutriționale pentru 1 porție (207g)

Echipamente de gătit

cuptor

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+