Petitchef

Canelés bordelais - Canelate Bordeleze

Bijuterii dulci și parfumate direct din Bordeaux! Moi la interior și crocante la exterior, pe scurt, perfecte pentru o pauză dulce!
Descoperite întâmplător prin secolul al XVII-lea de niște călugăriţe dintr-o mănăstire din Bordeaux, aparţinând Ordinului Bunei Vestiri, astăzi, popularitatea lor a atins nivelul mondial.

Desert
5 porții
20 min
1 oră
Foarte ușor
412 Kcal

Ingrediente

5

Pentru 12 canelate:

Materiale

  • castron
  • forme pentru cannelé (de preferință din cupru)
  • cuptor

Preparare

  • Etapa 1 - Canelés bordelais - Canelate Bordeleze
    Într-un bol amestecam ouăle + gălbenușul + zahărul.
    Adăugam făina și amestecăm din nou.
  • Etapa 2 - Canelés bordelais - Canelate Bordeleze
    Încălziți laptele și amestecați-l cu untul topit + păstaia de vanilie despicată. Aduceți la punctul de fierbere și amestecați din nou înainte de a lua cratița de pe foc.
  • Etapa 3 - Canelés bordelais - Canelate Bordeleze
    În timp ce amestecați adăugați acest amestec de lapte/vanilie/unt precum și romul la compoziția preparată la pasul 1.
  • Etapa 4 - Canelés bordelais - Canelate Bordeleze
    Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei timp de 24 de ore.
  • Etapa 5 - Canelés bordelais - Canelate Bordeleze
    Ungeți formele pentru canelate cu unt. Lăsați-le să stea 10 minute pentru ca untul să se întărească.
    La final, umpleți-le până la refuz.
  • Etapa 6 - Canelés bordelais - Canelate Bordeleze
    Avem 2 etape de coacere:
    * Prima: 10 minute la 230°C.
    * Al 2-a: 50 minute la 180°C.

    Et voilà !

Observații:

Matrițe: Dacă aveți forme din cupru, acestea sunt ideale pentru a obține un rezultat crocant la exterior și moale la interior. Dacă aveți forme de silicon va dura mai mult să le coaceți. Formele din silicon conduc căldura mai puțin decât cuprul. Pentru a avea o culoare frumoasă, le puteți lăsa cu 10 minute mai mult decât timpul indicat în rețetă, adică 10 minute la 230°C și 60 minute la 180°C.

Depozitare: Păstrați-le într-un recipient etanș pentru a preveni uscarea lor. Le puteți păstra pana la 5 zile... dacă mai au mai ramas! ;-)

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 412Kcal
  • Carbo: 72.3g
  • Grăsimi: 9.1g
  • Grăsimi sat.: 4.6g
  • Proteine: 9.4g
  • Fibre: 1g
  • Zahăr: 54.9g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 19
Informații nutriționale pentru 1 porție (207g)


Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Canelés bordelais - Canelate Bordeleze
Canelés bordelais - Canelate Bordeleze - poza 2
Canelés bordelais - Canelate Bordeleze - poza 3
Canelés bordelais - Canelate Bordeleze - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Opéra-desertul suprem
Opéra-desertul suprem
10 porții
2 h 8 m
Dificil
3.8 / 5
Rețetă Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pecan pie-placinta cu nuci pecan
Pecan pie-placinta cu nuci pecan
6 porții
2 h 5 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Malibu cocktail
Malibu cocktail
15 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu afine din pirinei
Tarta cu afine din pirinei
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Biscuiti m&m's
Biscuiti m&m's
18 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează