Placinta cu iaurt
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire40 min
- 1. Se pregateste tava si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pun foile de placinta una cate una, avand grija ca dupa fiecare sa ungem cu un strat de unt topit.
2. Intr-un vas incapator batem ouale bine cu zaharul si zahrul vanilat, apoi incorporam si iaurtul( ar fi de preferat ca iaurtul sa fie unul ceva mai gras).
3. Compozitia de iaurt se toarna peste foile dn tava, apoi presaram si stafidele si dam la copt, la foc mic cca 1 h..( cat timp ne savuram cafeaua de dimineata)...
4. Daca se intampla ca placinta sa se rumeneasca prea mult , o acoperim cu hartie ( ca sa se coaca si la interior, fara a se arde)...
Tipsuri
1In functie de tava folosita , placinta poate iesi mai inalta sau nu ( eu am folosit tava de argaz si nu am fost asa multumita de rezultat- mi-a iesit destul de joasa placinta)..dar macar e gustoasa!
2Culoarea galbena am obtinut-o pentru ca am folosit oua de tara..daca folosim din cele de la magazin vom avea o prajitura ceva mai palida...:)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Ffffff bun
am gătit această rețetă
anonymous
...am preparat-o, este excelenta :-)... multumesc!
am gătit această rețetă
anonymous
Recomand aceasta reteta ca este f.f. buna.
am gătit această rețetă
anonymous
Minunat !!!
am gătit această rețetă
I
iulia_l2013
Este rapida si dietetica
am gătit această rețetă
anonymous
A iuesit foarte buna
am gătit această rețetă
anonymous
Delicioasa
A
Ambra
Pare atractiva
anonymous
N-am inteles cantitatea de foi de placinta utilizata.

florentina_c2014
Delicios, sigur!
Punctează această reţetă