Placinta cu iaurt

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare15 min
Gătire40 min
  • 1. Se pregateste tava si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pun foile de placinta una cate una, avand grija ca dupa fiecare sa ungem cu un strat de unt topit.
    2. Intr-un vas incapator batem ouale bine cu zaharul si zahrul vanilat, apoi incorporam si iaurtul( ar fi de preferat ca iaurtul sa fie unul ceva mai gras).
    3. Compozitia de iaurt se toarna peste foile dn tava, apoi presaram si stafidele si dam la copt, la foc mic cca 1 h..( cat timp ne savuram cafeaua de dimineata)...
    4. Daca se intampla ca placinta sa se rumeneasca prea mult , o acoperim cu hartie ( ca sa se coaca si la interior, fara a se arde)...
    Tipsuri
    1In functie de tava folosita , placinta poate iesi mai inalta sau nu ( eu am folosit tava de argaz si nu am fost asa multumita de rezultat- mi-a iesit destul de joasa placinta)..dar macar e gustoasa!
    2Culoarea galbena am obtinut-o pentru ca am folosit oua de tara..daca folosim din cele de la magazin vom avea o prajitura ceva mai palida...:)

Punctează această reţetă

AAlinutza1983

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

Ffffff bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

...am preparat-o, este excelenta :-)... multumesc!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Recomand aceasta reteta ca este f.f. buna.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Minunat !!!

am gătit această rețetă
abuz

iulia_l2013

Este rapida si dietetica

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

A iuesit foarte buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicioasa

abuz

Ambra

Pare atractiva

abuz

anonymous

N-am inteles cantitatea de foi de placinta utilizata.

abuz
florentina_c2014

florentina_c2014

Delicios, sigur!

abuz
  • pagina 1 / 3