Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Batem bine cele 8 ouă cu zahărul, apoi adăugăm iaurtul și esența de vanilie. Se amestecă bine până se omogenizează compoziția. Foile de plăcintă se împart în trei. Într-o tavă unsă bine cu unt aranjăm o treime din foi unse toate cu ulei. Turnăm o treime din compoziția de iaurt și presărăm 33 g stafide. Acoperim cu alt strat de foi (unse toate cu ulei) și continuăm la fel până la epuizarea foilor și a compoziției de iaurt. Se dă la cupltor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
O să se umfle un pic în timpul coacerii, dar v-a reveni la normal după ce se scoate din cuptor. Se taie după ce se răcește și se presară zahăr pudră.
Comentarii (127):
La cate grade se prepara ?
A fost excelenta !
Foarte buna aceasta placinta cu mentiunea ca eu adaug 2-3 linguri gris.
Am preparat si eu asemenea placinta, insa fara ulei, ci cu unt topit si nu in cantitate prea mare. Este un desert bun si usor de realizat.
Mult mai bine unt topit decit ulei...Eu adaug 2 lingurite de gris in composite si coaja rasa de lamiie.
Eu ung foile cu unt topit, iar albusurile le bat spuma.
F.buna
"dar v-a reveni la normal" Sunteti certati si cu gramatica limbii romane, nu numai cu arta culinara!
O bunatate
Bravo.....de nu unse cu ulei.....ci cu unt