Dacă iubești Snickers, nu vei putea rezista nici măcar o secundă acestui cheesecake din Rai. Da, fără nicio exagerare! Acest desert: este o nebunie, este atât de delicios! Testează-ne desertul urmărind cu atenție detaliile și mai presus de toate: SA-VU-REA-ZĂ!
Topiți untul cu Snickers la Bain-Marie. Tocați mărunt biscuiții și turnați peste ei, untul topit. Amestecați din nou.
Se toarnă amestecul într-o tavă cu arc tapetată și unsă cu unt. Se întinde uniform pe fundul formei și pe margini folosind o lingură/pahar. Răciți (este timpul să pregătiți restul).
Caramel cu unt sărat: Topiți zahărul într-o cratiță la foc mediu. Agitați tigaia din când în când.
Când zahărul s-a topit, adăugați untul sărat dintr-o dată (atenție la stropire!) și amestecați. Se adaugă smântâna și se amestecă bine.
Când amestecul fierbe, amestecați aproximativ 10 minute pentru a îngroșa caramelul.Dați deoparte.
Bateți smântâna, mascarpone, zahărul pudră și vanilia. Încorporați crema de branză (la temperatura camerei) folosind o spatulă.
Se toarnă amestecul în formă, la bază. Acoperiți blatul cu arahide (păstrați câteva pentru mai târziu ↓). Deasupra se toarnă caramelul cu unt sărat și se dă la frigider pentru cel puțin 4 ore, cel mai bine peste noapte.
Topiți ciocolata. Desfaceți cheesecake-ul și puneți-l pe platoul de servire. Stropiți deasupra ciocolata topită pentru a decora.
Comentarii:
Excelent!