Cheesecake de paște

Desert
Ușor
5 ore

O idee mai mult decat draguta pentru desertul de Paște. Ce ziceti?

Ingrediente

15

Pentru baza:

Pentru umplutura :

Pentru decor:

Materiale

  • Forma cu inel diametru de 24 cm
  • hartie pergament

Preparare

  • Cheesecake de Paște - Preparare etapa 1Zdrobiti biscutii cu un sucitor sau tocati-i in chopper. Topiti untul si adaugati-l peste biscuitii faramitati. Amestecati bine.
  • Cheesecake de Paște - Preparare etapa 2La baza formei cu inel puneti hartie de copt. Ungeti usor laturile formei si lipiti benzi de hartie de copt.
  • Cheesecake de Paște - Preparare etapa 3Puneti amestecul de biscuti si unt si presati bine. Puneti la rece.
  • Cheesecake de Paște - Preparare etapa 4Intr-un bol, puneti crema philadelfia, mascarpone ai zahărul. Bateti amestecul pana cand este omogen.
  • Cheesecake de Paște - Preparare etapa 5Puneti cele doua foi de gelatina la inmuiat intr-un bol cu apa rece. Intre timp, incalziti smantana (nu trebuie sa fiarba). Adaugati foile de gelatina inmuiata in smantana si amestecati bine. Apoi adaugati acest amestec la cel precedent si amestecati bine.
  • Cheesecake de Paște - Preparare etapa 6Adaugati 200 gr de oua de ciocolata si amestecati. Turnati totul in forma cu inel. Neteziti cat mai bine
  • Cheesecake de Paște - Preparare etapa 7Puneti oua de ciocolata pentru a decora, apasandu-le usor in crema.Raciti cel putin 4 ore.
  • Cheesecake de Paște - Preparare etapa 8Dupa tipul de racire, desfaceti usor si indepartati benzile de hartie pergament. Turnati caramel pe feliile de cheesecake la momentul servirii si bucurati-va de acest superb desert de Paște!

Punctează această reţetă

Observații

Ouale de ciocolata: le puteti inlocui cu orice bomboane de ciocolata doriti.

Baza de biscuiti : noi am folosit biscuiti petits beurre, dar puteti folosi si biscutiti digestivi, spéculoos sau chiar un aluat sarat.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: