Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere

Desert
Foarte ușor
4 h 20 m

Cheesecake! Ce arome ne place să adăugăm cel mai mult? Aciditate datorita lămâii ;-) Pentru a îl face moale ca un nor, adăugam și miere. În plus, îți oferim un tutorial pentru a realiza decorul - fagure de miere. ;-)

Ingrediente

8

Baza :

Cheesecake :

Decor:

Materiale

  • Tava cu arc cu diametrul de 20 cm
  • folie rodoid
  • hârtie pergament
  • Mixer electric
  • Spatulă
  • Blender (opțional)
  • Folie cu bule
  • Cuțit (sau cutter)

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare4 ore
  • Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere - Preparare etapa 1Așezați tava cu arc pe folia cu bule și tăiați de jur împrejur cu un cuțit sau cutter.
  • Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere - Preparare etapa 2Mixați biscuiții speculoos fin apoi adăugați untul topit și amestecați. Puneți smântâna lichidă la congelator (maxim 15 minute).
  • Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere - Preparare etapa 3Transferați în tava cu arc căptușită cu hârtie pergament (puteți adăuga rodoid în interiorul tăvii). Întindeți și presați amestecul pe fundul formei folosind o lingură sau un pahar. Puneți la frigider.
  • Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere - Preparare etapa 4Stoarceți lămâia și colectați coaja. Bateți mascarpone, crema de brânză, smântâna foarte rece, zeama de lămâie, coaja și mierea pana obțineți un amestec cremos și omogen.
  • Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere - Preparare etapa 5Turnați acest amestec în formă peste baza de biscuiți. Întindeți bine apoi puneți folie cu bule pe cheesecake (partea cu bule direct pe cremă) și dați la frigider pentru cel puțin 4 ore sau cel mai bine peste noapte.
  • Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere - Preparare etapa 6Desfaceți ușor și așezați pe platoul de servire, acoperiți cu miere și decorați cu o felie de lămâie. Gata !

Punctează această reţetă

Observații

Puteți adăuga gelatină sau agar-agar pentru ca cheesecake-ul să se întărească mai bine.
➤Gelatina:
Înmuiați o foaie de gelatină în apă. Încălziți puțină smântână lichidă și adăugați gelatina (storsă), astfel încât să se dizolve. Apoi adăugați acest amestec în smântână lichidă și amestecați bine pentru a încorpora gelatina.
➤Agar-agar:
Se pune mierea și sucul de lămâie la fiert într-o cratiță și se adaugă 1 gr agar-agar, se amestecă 1 minut apoi se ia de pe foc. Se lasă puțin la răcit înainte de a se incorpora în restul preparatului (atenție: amestecul nu trebuie sa se răceasca complet pentru că se va întări).

Echipamente de gătit

microunde
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: