Cheesecake! Ce arome ne place să adăugăm cel mai mult? Aciditate datorita lămâii ;-) Pentru a îl face moale ca un nor, adăugam și miere. În plus, îți oferim un tutorial pentru a realiza decorul - fagure de miere. ;-)
Așezați tava cu arc pe folia cu bule și tăiați de jur împrejur cu un cuțit sau cutter.
Mixați biscuiții speculoos fin apoi adăugați untul topit și amestecați. Puneți smântâna lichidă la congelator (maxim 15 minute).
Transferați în tava cu arc căptușită cu hârtie pergament (puteți adăuga rodoid în interiorul tăvii). Întindeți și presați amestecul pe fundul formei folosind o lingură sau un pahar. Puneți la frigider.
Stoarceți lămâia și colectați coaja. Bateți mascarpone, crema de brânză, smântâna foarte rece, zeama de lămâie, coaja și mierea pana obțineți un amestec cremos și omogen.
Turnați acest amestec în formă peste baza de biscuiți. Întindeți bine apoi puneți folie cu bule pe cheesecake (partea cu bule direct pe cremă) și dați la frigider pentru cel puțin 4 ore sau cel mai bine peste noapte.
Desfaceți ușor și așezați pe platoul de servire, acoperiți cu miere și decorați cu o felie de lămâie. Gata !
Puteți adăuga gelatină sau agar-agar pentru ca cheesecake-ul să se întărească mai bine. ➤Gelatina: Înmuiați o foaie de gelatină în apă. Încălziți puțină smântână lichidă și adăugați gelatina (storsă), astfel încât să se dizolve. Apoi adăugați acest amestec în smântână lichidă și amestecați bine pentru a încorpora gelatina. ➤Agar-agar: Se pune mierea și sucul de lămâie la fiert într-o cratiță și se adaugă 1 gr agar-agar, se amestecă 1 minut apoi se ia de pe foc. Se lasă puțin la răcit înainte de a se incorpora în restul preparatului (atenție: amestecul nu trebuie sa se răceasca complet pentru că se va întări).