Petitchef

Cheesecake cu fructe de padure si miere

Cheesecake cu fructe de padure si miere
Primul meu Cheesecake la cuptor, il preferam pana acum pe cel facut la rece, va povestesc alta data, pe acesta l-am facut pentru prietenii mei dragi Laura si Guido intr-o duminica dimineata, repede, repede si este chiar foarte usor asa de primavara, nu are multe calorii, doar vreo cateva sute?.. Deci avem nevoie de: 500ml iaurt light, 500ml ricotta cheese, se gaseste in orice supermarket mai maricel asa, 60ml miere, 1 ou, o lingurita zeama de lamiae,o lingurita esenta de vanilie.
Pentru compozitie avem nevoie de 500gr biscuiti graham, 125gr unt, o lingurita zeama de lamiae. Pentru topping un pachet mic de frisca, 300gr fructe de padure congelate.Pentru baza se combina iaurtul cu branza ricotta, folosesc ricotta deoarece branzica noastra de vaci oricat de mult as amesteca tot cocoloase ramane, nu stiu cum este facuta dar prefer ricotta, sau cateodata cand am timp fac branza din lapte, tura asta nu am mai avut chef.Dupa ce amestecati cele doua lactate le puneti intr-o sita la scurs cateva ore sau chiar se poate face de cuseara.
Intre timp puteti sa faceti baza, se sfarama pachetete de biscuit, adica se da prin blender sau prin razatoare daca nu avem asa ceva, se incalzeste cuptorul la 160C, combinam pesmetul format cu zeama de lamiae, untul moale si un praf de sare. Presam compozitia intr-o forma de tort, de obicei formele de tort sunt din Teflon si nu se lipesc, daca nu aveti din aceasta atunci se poate tapeta cu hartie cerata, de copt. O bagam la cuptor pentru 10 min, apoi o lasam sa se raceasca.
Daca ati obosit va trageti sufletul cu o cafea sau un pahar de vin, eu prefer proseco, sau un vin alb sec??hai la treabamai este doar foarte putin.
Scoatem din frigider crema formata din iaurt si ricotta o amestecam cu un ou, mierea, vanilia si zeama de lamiae.Se toarna aceasta compozitie peste crusta din biscutiti si se baga la cuptor la 160C -30 min.

Intre timp puteti sa faceti baza, se sfarama pachetete de biscuit, adica se da prin blender sau prin razatoare daca nu avem asa ceva, se incalzeste cuptorul la 160C, combinam pesmetul format cu zeama de lamiae, untul moale si un praf de sare. Presam compozitia intr-o forma de tort, de obicei formele de tort sunt din Teflon si nu se lipesc, daca nu aveti din aceasta atunci se poate tapeta cu hartie cerata, de copt. O bagam la cuptor pentru 10 min, apoi o lasam sa se raceasca.
Daca ati obosit va trageti sufletul cu o cafea sau un pahar de vin, eu prefer proseco, sau un vin alb sec??hai la treabamai este doar foarte putin.
Scoatem din frigider crema formata din iaurt si ricotta o amestecam cu un ou, mierea, vanilia si zeama de lamiae.Se toarna aceasta compozitie peste crusta din biscutiti si se baga la cuptor la 160C -30 min.Eu la toata treaba asta am adaugat si un strat de frisca, deci dupa ce s-a racit, am uitat sa mentionez, am pus frisca cam un deget de frisca si abia apoi fructele d padure pe care l-am incalzit putin in 3 linguri de miere, a iesit asa ca un sos. Se lasa la frigider 4-5 ore si apoi se serveste.Delicios??










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake tip baklava cu fistic
Cheesecake tip baklava cu fistic
20 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu snickers
Cheesecake cu snickers
6 porții
4 h 52 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake japonez
Cheesecake japonez
8 porții
50 min
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Cheesecake cu ricotta si vanilie
Cheesecake cu ricotta si vanilie
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Cat de multa miere putem manca in fiecare zi?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează