Se pun intr-o craticioara la foc mic afinele inghetate cu zaharul, apa si scortisoara si se lasa sa fiarba cam 5 minute, pana incepe sa se ingroase putin sosul. Apoi se adauga coaja rasa de lamaie si lichiorul.
Pentru crusta se amesteca bine biscuitii cu untul si scortisoara, se intind pe fundul tavii si se niveleaza cu fundul unui pahar. Se pune la frigider pana cand se prepara crema de branza.
In mixer se amesteca bine branza, pana devine cremoasa, se adauga treptat zaharul, apoi ouale unul cate unul, curatandu-se intre timp peretii bolului. Cand totul este bine incorporat se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi cu o spatula se incorporeaza smantana.
Se toarna peste crusta, nivelandu-se deasupra. Tava se imbraca in folie de aluminiu, se pune intr-o alta tava mai mare si apoi in tava mare se toarna apa fiarta pana cand ajunge la jumatatea tavii. Se baga in cuptorul incins la 170 g Celsius .
Se tine la cuptor 45 de minute, chiar daca nu este rumenita deasupra si este moale. Se lasa o ora la temperatura camerei sa se raceasca. Cu un cutit subtire se desprind marginile de tava, apoi se da la frigider cel putin 4 ore inainte de taiere . Se taie cu un cutit dat prin apa fiarta si apoi sters, pentru fiecare felie.