Tocăniță gustoasă de somon
"Cum e blanquette-ul tău?" Ei bine, am putea dezamăgi fanii OSS117, dar astăzi este somon! La fel de delicioasă ca blanquette-ul clasic, această blanquette de somon combină tradiția și lejeritatea, cu bucăți fragede de somon care se topesc în gură, acoperite cu un sos perfect cremos. Un fel de mâncare reconfortant, dar mai ușor decât versiunea clasică. Serviți cu puțin orez sau legume la abur și veți obține o masă gustoasă demnă de un prânz de duminică! :-)
Ingrediente
Materiale
- 1 cratiță
- 1 cuțit
- 1 placă de tocat
Preparare
Se rumenește partea albă a cepei verzi, tăiată în bucăți mici, într-o cratiță cu o bucată de unt.
Se adaugă somonul, tăiat în cuburi mari și se rumenește.
Se adaugă făina și se toarnă vinul alb. Se amestecă pentru a se omogeniza bine.
Când alcoolul s-a evaporat, se acoperă bucățile de somon cu apă și se adaugă cubul de supă.
Când fierbe, se adaugă morcovii tăiați felii, ciupercile tocate și buchetul garni.
*Noi am avut ciuperci mari și le-am tăiat în bucăți mici. Dacă aveți ciuperci mici, tăiați-le felii.Se fierbe timp de 2 ore la foc mic, amestecând regulat.
La sfârșitul acestui timp, se amestecă smântâna, sucul de lămâie și gălbenușul.
Se adaugă acest amestec în cratiță, se amestecă bine și se ia imediat de pe foc.
Serviți cu orez sau cartofi și presărați cu felii de ceapă de primăvară. Poftă bună!
Observații
Cum se păstrează blanquette de somon?
O puteți păstra într-un recipient etanș la frigider timp de până la 3 zile.
Cu ce ar trebui să servesc blanquette de somon?
Îl puteți servi cu orez simplu sau cu cartofi la abur!
Blanquette-ul de somon poate fi congelat?
Da, se poate, dar se consumă în termen de 3 luni de la congelare.
Pot înlocui somonul?
Puteți înlocui somonul cu doradă fără nicio problemă.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Oare ce devine somonul dupa 2 ore de fiert? Ce fel de bucatar e acela care nu cunoaste timpul de gatire pentru peste? Voi sunteti normali? Cum puteti posta asa ceva?