Tocanita de cartofi cu ciuperci

Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Tocăniță gustoasă de somon
-
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
-
Gnocchi cu smântână și ciuperci: o masă reconfortantă!
-
Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
- Mai intai am curatat si spalat ciupercile. Daca sunt din conserva, trebuie doar spalate.
Apoi le-am stropit cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca la fiert.
Am curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei direct in tigaia in care urma sa fac mancarea.
Dupa ce a devenit transparenta, am pus cartofii si am adaugat apa sa-i cuprinda peste tot, apoi am lasat la foc mic sa fiarba inabusit. Dupa 15-20 de minute de clocot, am adaugat ciupercile taiate si am lasat in continuare inca 10 minute sa fiarba, in acelasi timp potrivind de sare si piper. Daca mai e nevoie de apa, se mai adauga. La urma am inchis focul de la aragaz, am pus o lingura de smantana, am amestecat, si am presarat verdeata tocata pe deasupra.
Pentru cine doreste acest fel de mancare de post, in loc de smantana se poate pune una-doua lingurite de bulion cu cateva minute inainte de a inchide focul de la aragaz.
Întrebări
15 minute de preparare?
Probabil a fost o greseala de tastare.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
26/04/2017
Am facut-o si e delicioasa. Am scapat putin mai multa apa si am ingrosat cu putina faina. Am adaugat la final putina ceapa verde, putin usturoi verde tocat si niste patrunjel verde tocat. E o nebunie :)
am gătit această rețetă
01/02/2014
O reteta suuuper usoara!!! tocmai am terminat-o si iau pranzul. e buna pentru felul intai. are un gust exceptionaaal! eu am pus smantana si ciuperci pleurotus (de astea am avut prin frigi') si o iesit super. pofta buna, copii!
am gătit această rețetă