Scoateți untul din frigider ca să se înmoaie. Pregătiți pandișpanul: Cu un mixer electric, bateți ouăle cu zaharul timp de 5 minute. Amestecul trebuie să își dubleze volumul.
Cerneți făina peste amestec și aerați-o ușor cu o spatulă, având grijă să nu lăsați făină pe fund. Puneți într-o tavă de 18 cm pre-unsă cu unt și coaceți timp de 20 de minute la 180°C. Lăsați să se răcească.
Pregătiți siropul: Puneți cafeaua preparată în prealabil și zahărul într-o cratiță și aduceți la fiert. Luați imediat de pe foc și lăsați să se răcească.
Crema de cafea: Puneți gălbenușurile într-un castron mare și pregătiți un mixer electric. Puneți zahărul și apa la fiert. Temperatura trebuie să atingă 120°C (în aproximativ 5 minute). Dacă nu aveți termometru de gătit, aruncați o picătură de sirop într-un pahar cu apă rece: ar trebui să cadă formând o minge mică.
Când siropul ajunge la 120°C se toarnă peste gălbenușuri în timp ce bateți la viteza maximă. Continuați să bateți până când amestecul se răcește. Ar trebui să își dubleze volumul.
Apoi, puțin câte puțin untul înmuiat. Când tot untul a fost încorporat adăugați extractul de cafea, după gust, având grijă să nu adăugați prea mult.
Asamblare: Puneți o bandă de rodoid în interiorul cercului tău. Tăiați pandișpanul în 3 pe grosimea lui. Așezați prima felie de pandișpan, înmuiați-o cu sirop de cafea, apoi aplicați un strat de cremă. Continuați în acest fel cu al doilea și al treilea strat de pandișpan. Se acoperă ultimul pandișpan cu cremă de cafea, se netezește bine blatul și se dă la frigider pentru cel puțin 3 ore.
Scoateți moka din frigider, apoi pudrați-o cu pudră de cacao. Desfaceți cu grijă tortul, apoi îndepărtați fâșia de rodoid de jur împrejur.