Petitchef

Moka, un desert clasic cu cafea

Moka este un desert clasic francez, un tort dulce și ușor, cu un gust plăcut de cafea.

Desert
10 porții
1 h 30 m
20 min
Ușor

Ingrediente

10

Pandișpan:

Crema de cafea:

Siropul:

Decor:

Materiale

  • Inel pentru desert 20 cm diametru
  • Tava cu arc cu diametrul de 18 cm
  • Folie rodoid
  • Termometru pentru gătit
  • Mixer electric

Preparare

  • Scoateți untul din frigider ca să se înmoaie.
    Pregătiți pandișpanul:
    Cu un mixer electric, bateți ouăle cu zaharul timp de 5 minute. Amestecul trebuie să își dubleze volumul.
  • Cerneți făina peste amestec și aerați-o ușor cu o spatulă, având grijă să nu lăsați făină pe fund.
    Puneți într-o tavă de 18 cm pre-unsă cu unt și coaceți timp de 20 de minute la 180°C. Lăsați să se răcească.
  • Pregătiți siropul:
    Puneți cafeaua preparată în prealabil și zahărul într-o cratiță și aduceți la fiert. Luați imediat de pe foc și lăsați să se răcească.
  • Crema de cafea:
    Puneți gălbenușurile într-un castron mare și pregătiți un mixer electric. Puneți zahărul și apa la fiert. Temperatura trebuie să atingă 120°C (în aproximativ 5 minute). Dacă nu aveți termometru de gătit, aruncați o picătură de sirop într-un pahar cu apă rece: ar trebui să cadă formând o minge mică.
  • Când siropul ajunge la 120°C se toarnă peste gălbenușuri în timp ce bateți la viteza maximă. Continuați să bateți până când amestecul se răcește. Ar trebui să își dubleze volumul.
  • Apoi, puțin câte puțin untul înmuiat. Când tot untul a fost încorporat adăugați extractul de cafea, după gust, având grijă să nu adăugați prea mult.
  • Asamblare:
    Puneți o bandă de rodoid în interiorul cercului tău. Tăiați pandișpanul în 3 pe grosimea lui.
    Așezați prima felie de pandișpan, înmuiați-o cu sirop de cafea, apoi aplicați un strat de cremă. Continuați în acest fel cu al doilea și al treilea strat de pandișpan. Se acoperă ultimul pandișpan cu cremă de cafea, se netezește bine blatul și se dă la frigider pentru cel puțin 3 ore.
  • Scoateți moka din frigider, apoi pudrați-o cu pudră de cacao. Desfaceți cu grijă tortul, apoi îndepărtați fâșia de rodoid de jur împrejur.
  • Gata! Moka cu cafea este gata!


Poze

Moka, un desert clasic cu cafea
Moka, un desert clasic cu cafea - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Amaretti, deliciile italiene perfecte la cafea!
Amaretti, deliciile italiene perfecte la cafea!
6 porții
22 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează