Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si adaugam treptat nucile, pesmetul, cacaua, cafeaua, coaja si zeama de lamaie.
Apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura de sus in jos. Compozitia se pune intr-o forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la foc potrivit 40-50 minute. Dupa ce il scoatem din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se va taia in doua. In timp ce se raceste blatul facem siropul si crema.
Siropul: se pune apa cu zaharul si esenta de rom pe foc, amestecam pana se topeste zaharul apoi mai lasam sa fiarba ~ 5 minute la foc potrivit.
Crema: Se freaca spuma untul, se adauga zaharul, galbenusurile, ciocolata topita , cafeaua si esenta de rom.
Apoi batem frisca si o adaugam la compozitia de mai sus.
Asamblam tortul: Se va lua o parte din blat, se va insiropa cu jumatate din sirop, se umple cu jumatate din crema. Punem si cealata parte a blatului pe care o insiropam, dupa care ungem cu crema imprejur si deasupra.
Comentarii:
Gustos 100000000