Petitchef

Tort de nuca cu ciocolata si cafea

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Sirop:

Preparare

  • Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si adaugam treptat nucile, pesmetul, cacaua, cafeaua, coaja si zeama de lamaie.
  • Apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura de sus in jos. Compozitia se pune intr-o forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina.
  • Se coace la foc potrivit 40-50 minute. Dupa ce il scoatem din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se va taia in doua. In timp ce se raceste blatul facem siropul si crema.
  • Siropul:
    se pune apa cu zaharul si esenta de rom pe foc, amestecam pana se topeste zaharul apoi mai lasam sa fiarba ~ 5 minute la foc potrivit.
  • Crema:
    Se freaca spuma untul, se adauga zaharul, galbenusurile, ciocolata topita , cafeaua si esenta de rom.
  • Apoi batem frisca si o adaugam la compozitia de mai sus.
  • Asamblam tortul:
    Se va lua o parte din blat, se va insiropa cu jumatate din sirop, se umple cu jumatate din crema. Punem si cealata parte a blatului pe care o insiropam, dupa care ungem cu crema imprejur si deasupra.


Întrebări:




Comentarii:

29/03/2014

Gustos 100000000

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează