Petitchef

Tort cu nuca si cafea

Desert
8 porții
20 min
45 min
Ușor

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Preparare

  • Blatul:

    Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate cu zahar si apa, adaugand alternativ apa si zahar in timp ce se bat. Cand sunt batute se adauga galbenusele, se amesteca foarte putin si se adauga apoi faina, nuca si praful de copt stins cu lamaie. Se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 40-45 minute. (Se face proba cu scobitoarea) (Pe fundul tavii se poate pune hartie de copt in loc de faina).

    Crema:

    Se fierb ouale cu zaharul si nesul pe aburi pana ajunge de consistenta unei smantani. Se lasa la racit, iar cand este rece se adauga untul si se mixeaza bine.

    Blatul se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu sirop. Se pune alternativ blat si crema. deasupra se poate pune ciocolata sau crema.

    Sirop: 200 ml apa, 1 esenta de vanilie, 2 linguri zahar.


Întrebări:




Comentarii (22):

18/11/2013

E tare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/08/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/11/2018

In legatura cu crema,ai scris ca se fierb Ouale cu zahar si nes,oule trebuiesc intregi sau decat albusul ?

(0) (0) Abuz
25/04/2014

Cu atata apa se mai bat albusurile tari?Nu am incercat niciodata sa adaug mai mult de 1-2 linguri de apa!

(0) (0) Abuz
11/02/2014

O fi bun

(0) (0) Abuz
11/02/2014

Ami place cred ca e f bun

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Tare

(0) (0) Abuz
29/05/2013

Sunt simona din lupeni si ami plac cum arata foare mult superrrrrrr

(0) (0) Abuz
29/12/2012

SUPER BUN

(0) (0) Abuz
26/12/2012

Superrrr

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează