Tort cu nuca si cafea

Tort cu nuca si cafea
Desert
Ușor
1 h 5 m

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Preparare

Preparare20 min
Gătire45 min
  • Blatul:

    Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate cu zahar si apa, adaugand alternativ apa si zahar in timp ce se bat. Cand sunt batute se adauga galbenusele, se amesteca foarte putin si se adauga apoi faina, nuca si praful de copt stins cu lamaie. Se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 40-45 minute. (Se face proba cu scobitoarea) (Pe fundul tavii se poate pune hartie de copt in loc de faina).

    Crema:

    Se fierb ouale cu zaharul si nesul pe aburi pana ajunge de consistenta unei smantani. Se lasa la racit, iar cand este rece se adauga untul si se mixeaza bine.

    Blatul se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu sirop. Se pune alternativ blat si crema. deasupra se poate pune ciocolata sau crema.

    Sirop: 200 ml apa, 1 esenta de vanilie, 2 linguri zahar.

Punctează această reţetă

Ramona-MonicaRamona-Monica

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

E tare

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

In legatura cu crema,ai scris ca se fierb Ouale cu zahar si nes,oule trebuiesc intregi sau decat albusul ?

abuz

anonymous

Cu atata apa se mai bat albusurile tari?Nu am incercat niciodata sa adaug mai mult de 1-2 linguri de apa!

abuz

anonymous

O fi bun

abuz

anonymous

Ami place cred ca e f bun

abuz

anonymous

Tare

abuz

anonymous

Sunt simona din lupeni si ami plac cum arata foare mult superrrrrrr

abuz

anonymous

SUPER BUN

abuz

anonymous

Superrrr

abuz
  • pagina 1 / 3