Se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste, se pun si galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. se coace si cand s-a racit se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca si faina. se coace la foc potrivit.
Separat galbenusurile se freaca cu faina, se pune laptele ramas si se toarna usor in siropul de zaharul ars, amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa pe foc mic pana se formeaza o crema groasa si da la racit. Cand e rece se mixeaza bine cu untul, se adauga si nuca.
Pt ornat folosit 400ml frisca mixata cu zahar pudra si un plic de zahar vanilat.( macin deodata cu zaharaul si vanilia)
Asamblare: blat I, crema, blat II, crema ,blat I, crema, ornat cu frisca
Am facut prima data crema caramel... nu am tehnica (inca) si au ramas cocoloase de galbenus cu faina, dar cand am pus untul si am amestecat cu mixerul, s-au mai rarit si plus nuca macinata, nu s-au mai vazut; acum placinta e la rece; am lins oala in care am facut crema; foarte buna
Comentarii (16):
Am facut prima data crema caramel... nu am tehnica (inca) si au ramas cocoloase de galbenus cu faina, dar cand am pus untul si am amestecat cu mixerul, s-au mai rarit si plus nuca macinata, nu s-au mai vazut; acum placinta e la rece; am lins oala in care am facut crema; foarte buna
RETETA DE NOTA 10
Sper sa fie delicios in curand o sa-fac!!!!
Foarte bun,mi-a lasat gura apa
F.bun si eu l-am facut
Delicioasa o sa o fac de sarbataori incercatisi voi
Arata foarte frumos
Excelent!!!
Zz
Este foarte buna asa si decorul