Tort cu crema caramel si nuca
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste, se pun si galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. se coace si cand s-a racit se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza.
- Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca si faina. se coace la foc potrivit.
- Separat galbenusurile se freaca cu faina, se pune laptele ramas si se toarna usor in siropul de zaharul ars, amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa pe foc mic pana se formeaza o crema groasa si da la racit. Cand e rece se mixeaza bine cu untul, se adauga si nuca.
- Pt ornat folosit 400ml frisca mixata cu zahar pudra si un plic de zahar vanilat.( macin deodata cu zaharaul si vanilia)
- Asamblare: blat I, crema, blat II, crema ,blat I, crema, ornat cu frisca
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
A
AliBth
Am facut prima data crema caramel... nu am tehnica (inca) si au ramas cocoloase de galbenus cu faina, dar cand am pus untul si am amestecat cu mixerul, s-au mai rarit si plus nuca macinata, nu s-au mai vazut; acum placinta e la rece; am lins oala in care am facut crema; foarte buna
am gătit această rețetă
anonymous
RETETA DE NOTA 10
anonymous
Sper sa fie delicios in curand o sa-fac!!!!
anonymous
Foarte bun,mi-a lasat gura apa
anonymous
F.bun si eu l-am facut
anonymous
Delicioasa o sa o fac de sarbataori incercatisi voi
anonymous
Arata foarte frumos
anonymous
Excelent!!!
anonymous
Zz
anonymous
Este foarte buna asa si decorul
Punctează această reţetă