Tort cu crema caramel si nuca

Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste, se pun si galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. se coace si cand s-a racit se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza.
  • Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca si faina. se coace la foc potrivit.
  • Separat galbenusurile se freaca cu faina, se pune laptele ramas si se toarna usor in siropul de zaharul ars, amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa pe foc mic pana se formeaza o crema groasa si da la racit. Cand e rece se mixeaza bine cu untul, se adauga si nuca.
  • Pt ornat folosit 400ml frisca mixata cu zahar pudra si un plic de zahar vanilat.( macin deodata cu zaharaul si vanilia)
  • Asamblare: blat I, crema, blat II, crema ,blat I, crema, ornat cu frisca

Punctează această reţetă

DDia2009

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

AliBth

Am facut prima data crema caramel... nu am tehnica (inca) si au ramas cocoloase de galbenus cu faina, dar cand am pus untul si am amestecat cu mixerul, s-au mai rarit si plus nuca macinata, nu s-au mai vazut; acum placinta e la rece; am lins oala in care am facut crema; foarte buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

RETETA DE NOTA 10

abuz

anonymous

Sper sa fie delicios in curand o sa-fac!!!!

abuz

anonymous

Foarte bun,mi-a lasat gura apa

abuz

anonymous

F.bun si eu l-am facut

abuz

anonymous

Delicioasa o sa o fac de sarbataori incercatisi voi

abuz

anonymous

Arata foarte frumos

abuz

anonymous

Excelent!!!

abuz

anonymous

Zz

abuz

anonymous

Este foarte buna asa si decorul

abuz
  • pagina 1 / 2