Batem foarte bine albusurile cu zaharul, adaugam galbensurile, uleiul, apa si faina.Turnam aluatul intr-o forma in care am asezat hartie de copt si il coacem. folosit pentru copt o tava mai ingusta, cum e cea de friptura. Cred ca pentru o tava mare de aragaz trebuie sa facem pandispan din 6 oua.
Dupa ce s-a copt foaia de rulada, o rulam cu tot cu hartie si o lasam sa se raceasca, apoi, cand vom pune crema, vom derula rulada si vom indeparta hartia.
Ansamblarea ruladei: Aplicam crema, rulam bine rulada si taiem cele doua capete, pe care le vom aplica apoi pe tort, formand doua cioturi. Fiecare procedeaza dupa propria fantezia. Aceasta rulada ar fi trebuit sda fie glasata cu ciocolata, dar nu mai avut timp pentru asta, asa ca oprit o parte din crema pentru a unge rulada deasupra. In o parte din crema oprita adaugat cacao. Inainte de a unge rulada si deasupra, aplicat si putin zahar ars.
Amestecam nuca cu zaharul si faina, apoi cu laptele, si o punem pe foc si amestecam cu lingura pana cand se leaga crema.
O luam de pe foc si adaugam untul - sau, ca sa iasa mai pufoasa, procedam invers: frecam untul spuma si adaugam treptat cate o lingura din crema preparata pe foc, asa cum aratat mai inainte Cum facem ciupercutele din martipan
Avut un martipan in forma de rulou - din care se poate modela orice, dar avut si cateva bomboane din martipan, usor glazurate cu cacao, numai bune sa fac din ele niste "hribi" micuti. presat putin si aplicat codita din martipan alb, dar groasa si scurta, asa cum au hribii.
Dupa cum vedeti, folosit niste ustensile foarte "profesioniste": un capat de facalet, un capac rotund de la rasnita de piper. Aici inceput sa fac o painisoara: Nu stiu daca arata prea grozav aici, dar musafirii mei au crezut ca sunt ciuperci adevarate. mai facut o chitarca - cu palaria maronie, cu ciocolata.
Comentarii:
Arata foarte bine!
SUPER TARE
Mi ar fi placut alt decor la buturuga ,putin mai viu ;acesta e parca prea sobru..Altfel pare foarte bun
BRRRRRAVOOOO!!! FAC SI EU DE ANUL NOU. MULTUMESC
Super