Ingrediente: 1 păstaie de vanilie 1 baton de scorțișoară Coaja de lămâie Colorant verde 2 linguri de amidon de porumb 1 litru de lapte 6 gălbenușuri 150 gr...
Ingrediente: 200 ml de lapte semidegresat 300 ml de smântână integrală (30% grăsime) 4 gălbenușuri 35 gr de zahăr alb 1 linguriță de aromă de vanilie 6...
In orice cofetarie ai intra este aproape imposibil sa nu-ti faca cu ochiul cateva eclere. Prajitura accesibila si foarte cunoscuta, eclerul este un produs de patiserie pregatit cu un aluat choux, umplut cu crema si acoperit cu diverse tipuri de glazura.
Ingrediente: 1 aluat de tarta Pentru crema de patiserie : 500 ml lapte 4 galbenusuri 125 gr zahar 40 gr amidon de porumb 1 baton de vanilie 500 gr capsune 100...
Ingrediente: Pentru crema de patiserie: 210 ml lapte integral 20 gr zahăr 40 ml cafea (1 ceașcă espresso) 1 gălbenuș 10 gr amidon de porumb Pentru ganache-ul de...
Ingrediente: Pentru crema de patiserie: 245 gr lapte (225g + 20g) 75 gr de zahăr (40gr + 35gr) 1 păstaie de vanilie 2 gălbenușuri 22 gr amidon de porumb Pentru...
Daca ar fi sa dam o definitie a tortului am spune ca este o prajitura (de obicei de forma cilindrica) facuta din mai multe straturi de aluat, avand intre ele straturi de crema, de dulceata etc. , acoperita cu o glazura sau crema ornamentala, dar cu totii stim ca...
Ingrediente: Biscuiții: 50 gr de unt 50 gr zahăr brun 50 gr pudră de migdale 20 gr de făină 1 linguriță extract de vanilie (optional) Crema diplomat (crema...
Ingrediente: 1 pâte feuilletée 250 ml lapte 2 galbenusuri 1 baton de vanilie 60 gr zahar 30 gr amidon de porumb 1 galbenus pentru ungere zahar pudra vanilat
Ingrediente: Choux à la crème: 200 ml apa 100 g unt boia dulce de ardei sare 150 g faina 4 oua mari Crema de branza: 400 g. crema de branza 200 g telemea sau...