Cannoli cu crema de vanilie

Desert
Foarte ușor
1 h 20 m

Cannoli, rulouri umplute cu diverse creme, deserturile preferate ale italienilor

Ingrediente

15

Materiale

  • 1 rulou de folie de aluminiu
  • posh de ornat

Preparare

Preparare1 oră
Gătire20 min
  • Cannoli cu crema de vanilie - Preparare etapa 1Taiati aluatul pâte feuilletée in fasii de 1 cm grosime
  • Cannoli cu crema de vanilie - Preparare etapa 2Pliati si rulati o foaie de aluminiu pentru a forma un mic cilindru.
  • Cannoli cu crema de vanilie - Preparare etapa 3Rulati cate o fasie de aluat in jurul cilindrului din folie de aluminiu avand grija ca aluatul sa nu depaseasca marginile acestuia.
  • Cannoli cu crema de vanilie - Preparare etapa 4Ungeti fiecare cannoli cu galbenus de ou, apoi presarati cu zahar pudra vanilat.
    Coaceti 20 minute la 180°C, apoi raciti.
  • Cannoli cu crema de vanilie - Preparare etapa 5Crema de vanilie :
    Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul vanilie.
    Bateti galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Cannoli cu crema de vanilie - Preparare etapa 6Dupa ce laptele a fiert, se adauga treptat la amestecul de mai sus, apoi se varsa totul in craticioara.
  • Cannoli cu crema de vanilie - Preparare etapa 7Lasati sa se ingroase la foc mediu, amestecand constant. Luati de pe foc si acoperiti crema cu folie de plastic (folia de plastic trebuie sa atinga crema pentru a nu se forma o pelicula). Lasati sa se raceasca.
  • Cannoli cu crema de vanilie - Preparare etapa 8Folosind un posh umpleti cu crema fiecare cannoli.
  • Cannoli cu crema de vanilie - Preparare etapa 9Gata! Ati reusit sa faceti cannoli cu crema de vanilie. Bravooo!

Punctează această reţetă

Observații

Cilindrii din folia de aluminiu : daca va temeti ca aluatul se va lipi de ei, ungeti-i cu putin ulei. Pentru scoate cannoli de pe ei, utilizati un clestisor de bucatarie, asta daca acestia nu ies in mod rapid
Nu aveti posh? Folositi o punga si taiati-o in varf

PPetitchef_ro

Întrebări

Cannoli are altă compoziție, nu aluat de foietaj.☹

Da. are, corect. Asta e varianta rapida :)

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

Elena

Buonissimo!

am gătit această rețetă
abuz

Mihaela Raluca

Sunt foarte bune acuma fac ă doua oară ne plac la toti. La început a fost mai greu dar acuma floare la ureche.

am gătit această rețetă
abuz

Ruxandra

Faina de porumb??? Amidon mai merge, dar faina de porumb?! Verificati lista de ingrediente...

am gătit această rețetă
abuz

merceleo

"pâte feuilletée"? Ai uitat romaneste?

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Usor si bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Se poate folosi aluat de foietaş,care se găseşte şi la noi.

abuz

anonymous

Aluatul..este de fapt foietaj..sunt de acord cu voi..nu se explică bine..s au mai bine zis traducerea lasă de dorit!Eu inteleg k stau in Italia si este un dulce des intalnit aici!

abuz

nairdas

Esti "varza".

abuz

violeta

Poate ca as da mai multe stele,dar vad ca nu se raspunde la nici un comentariu.Se arunca o reteta si pe urma nu mai intereseaza de nimic.Cineva intreaba ce fel de aluat ai folosit?poate foetajul nostru?Vad ca cineva spune ca a gatit aceasta reteta.Normal sa ne spuna ce fel de aluat.

abuz

anonymous

Eu nu stiu de care aluat îmi spuneți va rog.

abuz
  • pagina 1 / 2