Taiati aluatul pâte feuilletée in fasii de 1 cm grosime
Pliati si rulati o foaie de aluminiu pentru a forma un mic cilindru.
Rulati cate o fasie de aluat in jurul cilindrului din folie de aluminiu avand grija ca aluatul sa nu depaseasca marginile acestuia.
Ungeti fiecare cannoli cu galbenus de ou, apoi presarati cu zahar pudra vanilat. Coaceti 20 minute la 180°C, apoi raciti.
Crema de vanilie : Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul vanilie. Bateti galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
Dupa ce laptele a fiert, se adauga treptat la amestecul de mai sus, apoi se varsa totul in craticioara.
Lasati sa se ingroase la foc mediu, amestecand constant. Luati de pe foc si acoperiti crema cu folie de plastic (folia de plastic trebuie sa atinga crema pentru a nu se forma o pelicula). Lasati sa se raceasca.
Folosind un posh umpleti cu crema fiecare cannoli.
Gata! Ati reusit sa faceti cannoli cu crema de vanilie. Bravooo!
Cilindrii din folia de aluminiu : daca va temeti ca aluatul se va lipi de ei, ungeti-i cu putin ulei. Pentru scoate cannoli de pe ei, utilizati un clestisor de bucatarie, asta daca acestia nu ies in mod rapid Nu aveti posh? Folositi o punga si taiati-o in varf
Aluatul..este de fapt foietaj..sunt de acord cu voi..nu se explică bine..s au mai bine zis traducerea lasă de dorit!Eu inteleg k stau in Italia si este un dulce des intalnit aici!
Poate ca as da mai multe stele,dar vad ca nu se raspunde la nici un comentariu.Se arunca o reteta si pe urma nu mai intereseaza de nimic.Cineva intreaba ce fel de aluat ai folosit?poate foetajul nostru?Vad ca cineva spune ca a gatit aceasta reteta.Normal sa ne spuna ce fel de aluat.
Comentarii (13):
Buonissimo!
Sunt foarte bune acuma fac ă doua oară ne plac la toti. La început a fost mai greu dar acuma floare la ureche.
Faina de porumb??? Amidon mai merge, dar faina de porumb?! Verificati lista de ingrediente...
"pâte feuilletée"? Ai uitat romaneste?
Usor si bun
Se poate folosi aluat de foietaş,care se găseşte şi la noi.
Aluatul..este de fapt foietaj..sunt de acord cu voi..nu se explică bine..s au mai bine zis traducerea lasă de dorit!Eu inteleg k stau in Italia si este un dulce des intalnit aici!
Esti "varza".
Poate ca as da mai multe stele,dar vad ca nu se raspunde la nici un comentariu.Se arunca o reteta si pe urma nu mai intereseaza de nimic.Cineva intreaba ce fel de aluat ai folosit?poate foetajul nostru?Vad ca cineva spune ca a gatit aceasta reteta.Normal sa ne spuna ce fel de aluat.
Eu nu stiu de care aluat îmi spuneți va rog.