Se incinge cuptorul la mediu 180 grade Celsius . Se topeste 1 cana de zahar intr-o craticioara cu 1 lingura de apa pana cand zaharul este topit si incepe sa aiba o culoare placuta maronie. Nu este nevoie sa mestecati foarte mult.
Se toarna caramelul in vase in mod egal si se rotesc sa sa uniformizeze pe fund si pe lateral. Se pun vasele mici intr-o tava mare care poate sa tina apa.
Separat se bat bine ouale cu 1/2 cana zahar si laptele. Se toarna compozitia in vasele mici. Se umple tava mare cu apa fierbinte, cat sa ajunga pana la jumatatea vaselor (pe exterior).
Se baga totul in cuptorul incins pentru 40 minute. Dupa 40 de minute este posibil ca mijlocul sa fie inca moale, dar se va aseza cand se raceste.
Se pot pastra la frigider 2-3 zile. Pentru servit, se desprind marginile cu varful unui cutit, se pune o farfurie deasupra vasului, si printr-o miscare rapida se intoarce, se poate scutura putin sa se desprinda.
Excelenta,dar in nici un caz cu esenta de rom.Obligatoriu vanilie,indiferent de care : esenta,pastaie,vanilina or banalul zahar vanilinat.Reteta este super buna ! !
Comentarii:
Excelenta,dar in nici un caz cu esenta de rom.Obligatoriu vanilie,indiferent de care : esenta,pastaie,vanilina or banalul zahar vanilinat.Reteta este super buna !
!
Am vazut reteta la televizor sub denumirea de crema caramel si mi-a placut tare mult.
Bunaaaaaaa