Crema de zahar ars/ creme caramel

Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Se incinge cuptorul la mediu 180 grade Celsius . Se topeste 1 cana de zahar intr-o craticioara cu 1 lingura de apa pana cand zaharul este topit si incepe sa aiba o culoare placuta maronie. Nu este nevoie sa mestecati foarte mult.
  • Se toarna caramelul in vase in mod egal si se rotesc sa sa uniformizeze pe fund si pe lateral. Se pun vasele mici intr-o tava mare care poate sa tina apa.
  • Separat se bat bine ouale cu 1/2 cana zahar si laptele. Se toarna compozitia in vasele mici. Se umple tava mare cu apa fierbinte, cat sa ajunga pana la jumatatea vaselor (pe exterior).
  • Se baga totul in cuptorul incins pentru 40 minute. Dupa 40 de minute este posibil ca mijlocul sa fie inca moale, dar se va aseza cand se raceste.
  • Se pot pastra la frigider 2-3 zile. Pentru servit, se desprind marginile cu varful unui cutit, se pune o farfurie deasupra vasului, si printr-o miscare rapida se intoarce, se poate scutura putin sa se desprinda.

Punctează această reţetă

MMihaela_76

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Excelenta,dar in nici un caz cu esenta de rom.Obligatoriu vanilie,indiferent de care : esenta,pastaie,vanilina or banalul zahar vanilinat.Reteta este super buna !
!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am vazut reteta la televizor sub denumirea de crema caramel si mi-a placut tare mult.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Bunaaaaaaa

abuz