Crema de zahar ars/ creme caramel
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Se incinge cuptorul la mediu 180 grade Celsius . Se topeste 1 cana de zahar intr-o craticioara cu 1 lingura de apa pana cand zaharul este topit si incepe sa aiba o culoare placuta maronie. Nu este nevoie sa mestecati foarte mult.
- Se toarna caramelul in vase in mod egal si se rotesc sa sa uniformizeze pe fund si pe lateral. Se pun vasele mici intr-o tava mare care poate sa tina apa.
- Separat se bat bine ouale cu 1/2 cana zahar si laptele. Se toarna compozitia in vasele mici. Se umple tava mare cu apa fierbinte, cat sa ajunga pana la jumatatea vaselor (pe exterior).
- Se baga totul in cuptorul incins pentru 40 minute. Dupa 40 de minute este posibil ca mijlocul sa fie inca moale, dar se va aseza cand se raceste.
- Se pot pastra la frigider 2-3 zile. Pentru servit, se desprind marginile cu varful unui cutit, se pune o farfurie deasupra vasului, si printr-o miscare rapida se intoarce, se poate scutura putin sa se desprinda.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Excelenta,dar in nici un caz cu esenta de rom.Obligatoriu vanilie,indiferent de care : esenta,pastaie,vanilina or banalul zahar vanilinat.Reteta este super buna !
!
am gătit această rețetă
anonymous
Am vazut reteta la televizor sub denumirea de crema caramel si mi-a placut tare mult.
am gătit această rețetă
anonymous
Bunaaaaaaa
Punctează această reţetă