Crema de zahar ars cu lapte de cocos

Altele
10 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

10

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Zaharul pentru caramel se pune in cratita la foc mic. Se amesteca mereu pana se topeste toata cantitatea de zahar si compozitia capata o culoare aurie. Caramelul se toarna in forme si, cu ajutorul unei lingurite, se distribuie uniform pe peretii formelor. Operatiunea aceasta se va executa relativ repede, deoarece caramelul tinde sa se solidifice rapid! Atentie sa nu va ardeti.
  • Ouale se bat spuma, apoi se adauga putina sare, 35g zahar, vanilia si laptele de cocos si se amesteca bine. Compozitia se toarna in formele cu peretii caramelizati. Formele se aseaza intr-o tava de cuptor, apoi in tava se toarna apa fierbinte sa acopere jumatate inaltimea formelor. Se coace la cuptor timp de 25-35 minute, iar dupa racirea completa crema se da la frigider pentru 2-3 ore.
  • Modalitati de servire: crema de zahar ars se rastoarna pe farfurie impreuna cu sosul format si se presara cu nuca de cocos razuita, sau se savureaza direct din forma in care crema s-a preparat.
Mrs.Green FootMrs.Green Foot

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Foarte buna si simlu de facut
.

abuz

anonymous

F.buna

abuz

anonymous

Foarte buna reteta, multumesc.

abuz

anonymous

Cocosul nu da lapte, nici nuci nu face!

abuz
Mrs.Green Foot
Răspuns Mrs.Green Foot:

Hahaha ce gluma buna!