Se fierbe laptele si se lasa la racit.Se amesteca ouale cu mixerul (daca vreti sa fie crema compacta), se adauga romul, zaharul, coaja de lamaie, apoi laptele.
Intr-o cratita se pune o cana sau una si jumatate de zahar si se caramelizeaza.Pentru cei care nu stiu, se lasa cratita pe foc mic si se amesteca zaharul continuu cu o lingura de lemn, usor, pana incepe sa se dizolve.Cand a ajuns sa aiba o culoare maronie , se ia de pe foc si se tapeteaza marginile cratitei ( adica rasuciti cratita pana cand marginile ei sunt acoperite cu caramel), dar cu mare, mare atentie,..Daca v-a cazut o singura picatura pe piele, vai de mânuţa voastra! Eu am patit-o odata!.Asa ca, mare grija!
Se toarna compozitia de lapte cu oua, apoi se baga la cuptor pentru aprox. o ora. O mai lasati in cuptor cateva minute iar dupa ce se raceste, la frigider.E buna si calda, si rece dar daca o lasati pana a doua zi, se imbiba toate aromele si e si mai buna!
Zaharul caramelizat nu trebuie sa se inchida la culoare- devine amar; este ideala si ca tort; dupa 45 min in cuptor, se pune un pandispan (din 4-6 oua, 4-6 linguri faina, 4-6 linguri zahar) se mai coace 15 min si se rastoarna rece pe platou mare (isi lasa sirop); se poate orna cu frisca
Comentarii (11):
Arata bine! Cred ca e si buna!
Excelent, ca la soacra mea iubita!!!!
Arata bn dar fara frunze :*
:)
Reteta mea
Excelent
Delicioasa!
Fffff buna
Zaharul caramelizat nu trebuie sa se inchida la culoare- devine amar;
este ideala si ca tort;
dupa 45 min in cuptor, se pune un pandispan (din 4-6 oua, 4-6 linguri faina, 4-6 linguri zahar) se mai coace 15 min si se rastoarna rece pe platou mare (isi lasa sirop);
se poate orna cu frisca
Super buna,excelenta.