Crema de zahar ars /creme brulee

Desert
Ușor
1 h 30 m
153 Kcal

Ingrediente

8

Preparare

Preparare1 oră
Gătire30 min
  • Se fierbe laptele si se lasa la racit.Se amesteca ouale cu mixerul (daca vreti sa fie crema compacta), se adauga romul, zaharul, coaja de lamaie, apoi laptele.

    Intr-o cratita se pune o cana sau una si jumatate de zahar si se caramelizeaza.Pentru cei care nu stiu, se lasa cratita pe foc mic si se amesteca zaharul continuu cu o lingura de lemn, usor, pana incepe sa se dizolve.Cand a ajuns sa aiba o culoare maronie , se ia de pe foc si se tapeteaza marginile cratitei ( adica rasuciti cratita pana cand marginile ei sunt acoperite cu caramel), dar cu mare, mare atentie,..Daca v-a cazut o singura picatura pe piele, vai de mânuţa voastra! Eu am patit-o odata!.Asa ca, mare grija!

    Se toarna compozitia de lapte cu oua, apoi se baga la cuptor pentru aprox. o ora.
    O mai lasati in cuptor cateva minute iar dupa ce se raceste, la frigider.E buna si calda, si rece dar daca o lasati pana a doua zi, se imbiba toate aromele si e si mai buna!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 153Kcal
  • Carbo: 9g
  • Grăsimi: 7.8g
  • Grăsimi sat.: 2.7g
  • Proteine: 11.2g
  • Fibre: 0.3g
  • Zahăr: 8.6g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 5
Informații nutriționale pentru 1 porție (199g)
SShari

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Arata bine! Cred ca e si buna!

abuz

anonymous

Excelent, ca la soacra mea iubita!!!!

abuz

anonymous

Arata bn dar fara frunze :*

abuz

anonymous

:)

abuz

anonymous

Reteta mea

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Delicioasa!

abuz

anonymous

Fffff buna

abuz

anonymous

Zaharul caramelizat nu trebuie sa se inchida la culoare- devine amar;
este ideala si ca tort;
dupa 45 min in cuptor, se pune un pandispan (din 4-6 oua, 4-6 linguri faina, 4-6 linguri zahar) se mai coace 15 min si se rastoarna rece pe platou mare (isi lasa sirop);
se poate orna cu frisca

abuz

anonymous

Super buna,excelenta.

abuz
  • pagina 1 / 2