Crema de zahar ars /creme brulee
Ingrediente
8
Preparare
Preparare1 oră
Gătire30 min
- Se fierbe laptele si se lasa la racit.Se amesteca ouale cu mixerul (daca vreti sa fie crema compacta), se adauga romul, zaharul, coaja de lamaie, apoi laptele.
Intr-o cratita se pune o cana sau una si jumatate de zahar si se caramelizeaza.Pentru cei care nu stiu, se lasa cratita pe foc mic si se amesteca zaharul continuu cu o lingura de lemn, usor, pana incepe sa se dizolve.Cand a ajuns sa aiba o culoare maronie , se ia de pe foc si se tapeteaza marginile cratitei ( adica rasuciti cratita pana cand marginile ei sunt acoperite cu caramel), dar cu mare, mare atentie,..Daca v-a cazut o singura picatura pe piele, vai de mânuţa voastra! Eu am patit-o odata!.Asa ca, mare grija!
Se toarna compozitia de lapte cu oua, apoi se baga la cuptor pentru aprox. o ora.
O mai lasati in cuptor cateva minute iar dupa ce se raceste, la frigider.E buna si calda, si rece dar daca o lasati pana a doua zi, se imbiba toate aromele si e si mai buna!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 153Kcal
- Carbo: 9g
- Grăsimi: 7.8g
- Grăsimi sat.: 2.7g
- Proteine: 11.2g
- Fibre: 0.3g
- Zahăr: 8.6g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 5
Informații nutriționale pentru 1 porție (199g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Arata bine! Cred ca e si buna!
anonymous
Excelent, ca la soacra mea iubita!!!!
anonymous
Arata bn dar fara frunze :*
anonymous
:)
anonymous
Reteta mea
anonymous
Excelent
anonymous
Delicioasa!
anonymous
Fffff buna
anonymous
Zaharul caramelizat nu trebuie sa se inchida la culoare- devine amar;
este ideala si ca tort;
dupa 45 min in cuptor, se pune un pandispan (din 4-6 oua, 4-6 linguri faina, 4-6 linguri zahar) se mai coace 15 min si se rastoarna rece pe platou mare (isi lasa sirop);
se poate orna cu frisca
anonymous
Super buna,excelenta.
Punctează această reţetă