Petitchef

Crema de zahar ars /Creme brulee

Desert
8 porții
1 oră
30 min
Ușor
153 Kcal

Ingrediente

8

Preparare

  • Se fierbe laptele si se lasa la racit.Se amesteca ouale cu mixerul (daca vreti sa fie crema compacta), se adauga romul, zaharul, coaja de lamaie, apoi laptele.

    Intr-o cratita se pune o cana sau una si jumatate de zahar si se caramelizeaza.Pentru cei care nu stiu, se lasa cratita pe foc mic si se amesteca zaharul continuu cu o lingura de lemn, usor, pana incepe sa se dizolve.Cand a ajuns sa aiba o culoare maronie , se ia de pe foc si se tapeteaza marginile cratitei ( adica rasuciti cratita pana cand marginile ei sunt acoperite cu caramel), dar cu mare, mare atentie,..Daca v-a cazut o singura picatura pe piele, vai de mânuţa voastra! Eu am patit-o odata!.Asa ca, mare grija!

    Se toarna compozitia de lapte cu oua, apoi se baga la cuptor pentru aprox. o ora.
    O mai lasati in cuptor cateva minute iar dupa ce se raceste, la frigider.E buna si calda, si rece dar daca o lasati pana a doua zi, se imbiba toate aromele si e si mai buna!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 153Kcal
  • Carbo: 9g
  • Grăsimi: 7.8g
  • Grăsimi sat.: 2.7g
  • Proteine: 11.2g
  • Fibre: 0.3g
  • Zahăr: 8.6g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 5
Informații nutriționale pentru 1 porție (199g)


Poze

Crema de zahar ars /Creme brulee
Crema de zahar ars /Creme brulee - poza 2
Crema de zahar ars /Creme brulee - poza 3

Întrebări:




Comentarii (11):

23/02/2014

Arata bine! Cred ca e si buna!

(0) (0) Abuz
21/02/2014

Excelent, ca la soacra mea iubita!!!!

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Arata bn dar fara frunze :*

(0) (0) Abuz
19/12/2013

:)

(0) (0) Abuz
04/06/2013

Reteta mea

(0) (0) Abuz
17/05/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
07/05/2013

Delicioasa!

(0) (0) Abuz
27/04/2013

Fffff buna

(0) (0) Abuz
06/02/2013

Zaharul caramelizat nu trebuie sa se inchida la culoare- devine amar;
este ideala si ca tort;
dupa 45 min in cuptor, se pune un pandispan (din 4-6 oua, 4-6 linguri faina, 4-6 linguri zahar) se mai coace 15 min si se rastoarna rece pe platou mare (isi lasa sirop);
se poate orna cu frisca

(0) (0) Abuz
25/01/2013

Super buna,excelenta.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă de migdale - rețeta ușoară
Cremă de migdale - rețeta ușoară
4 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun! Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează