Pt inceput,punem cele 250 gr de zahar la caramelizat,in cratita in care urmeaza sa punem ulterior crema. folosit o cratita cu diametrul de cca 23 de cm.
Cum spuneam,pe foc mic punem zaharul la caramelizat amestecand din cand in cand in el,ca sa nu se lipeasca.Dupa ce acesta s-a topit complet incepem sa rotim oala astfel incat sa imbracam peretii intr-un strat de zahar caramelizat.
Lasam putin zaharul sa se tempereze.Intre timp,amestecam ouale intregi impreuna ce cele 150gr zahar si zaharul vanilat,plus coaja de lamaie.Batem bine ca pt omleta(cu telul nu e necesar mixerul),si treptat adaugam laptele caldut(nu fierbinte).
Daca alegeti sa puneti si faina o amestecati o data cu ouale.Turnam apoi compozitia peste zaharul caramelizat anterior si dam totul la cuptor pt cca 30-35 de min la foc potrivit spre mic.
Va veti da seama ca este gata cand incepe sa para ca se desprinde pe margini,cam asa:Sau daca nu,faceti testul cu scobitoarea. Dupa ce ne asigurat ca este gata,o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca putin cca 30-60 min,in functie de temperatura care este in camera.Apoi punem un platou deasupra cratitei si rasturnam,insa fara a indeparta oala.Lasam asa pt cel putin 3 ore.
Comentarii:
Foarte bun