Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente

Antreuri
Foarte ușor
10 h 2 m

Ai poftă de o felie de pâine prăjită cu cremă de brânză sau ai nevoie de Philadelphia pentru o rețetă, dar nu ai și dimpotrivă ai iaurt din belșug? Îți trebuie doar un tifon sau o sită pentru a filtra zerul din iaurt și gata ;) Are exact gust ca și crema de brânză pe care o cumperi și are aceeași textura! Încearcă și spuneți-ne!

Ingrediente

3

Materiale

  • un bol mare
  • strecurătoare / sită
  • tifon
  • bandă de cauciuc, sfoară sau clemă

Preparare

Preparare2 min
Timp așteptare10 ore
  • Crema de branza de casa (tip Philadelphia) cu 2 ingrediente - Preparare etapa 1Într-un bol amestecăm bine iaurtul + sarea.
  • Crema de branza de casa (tip Philadelphia) cu 2 ingrediente - Preparare etapa 2Puneți o strecurătoare într-un castron mare. Dar trebuie sa țineți cont ca să existe suficient spațiu intre cele doua (va fi spațiul în care va cădea serul). Strecurătoarea/sita nu trebuie să atingă fundul castronului.
  • Crema de branza de casa (tip Philadelphia) cu 2 ingrediente - Preparare etapa 3Puneți un tifon peste strecurătoare și turnați amestecul de iaurt.
  • Crema de branza de casa (tip Philadelphia) cu 2 ingrediente - Preparare etapa 4Închidem/strângem tifonul. Pentru mai multă presiune, putem lega cu o bandă de cauciuc, sfoară sau clemă.
    Punem la frigider peste noapte pentru a se elimina tot zerul.
  • Crema de branza de casa (tip Philadelphia) cu 2 ingrediente - Preparare etapa 5A doua zi, tot zerul va fi colectat în vas.
  • Crema de branza de casa (tip Philadelphia) cu 2 ingrediente - Preparare etapa 6Și în interiorul tifonului nostru avem philadelphia (sau cremă de brânză)
  • Crema de branza de casa (tip Philadelphia) cu 2 ingrediente - Preparare etapa 7Acum este timpul să vă puneți pe felia de pâine prajită și să vă bucurați :D

Punctează această reţetă

Observații

* Puteți personaliza rețeta adăugând condimente sau ierburi fine la crema de brânză

* Din 500 gr iaurt (4 iaurturi) iese aproximativ 160 gr crema de branza tip Philadelphia

* Puteți folosi iaurt grecesc, dar rețineți că va elibera mult mai puțin zer și asta poate afecta textura finală

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: