Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie (crema de patiserie) este umplutura clasica pentru eclere, choux a la crème, cremsnit, torturi sau prajituri.
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
-
Cremă frankenstein pentru halloween
-
Crema mousseline
-
Crema cu nutella, toppingul perfect pentru prăjiturile tale în straturi!
Preparare
Preparare10 min
Gătire10 min
Se fierbe laptele impreuna cu vanilia si semintele de la pastaia de vanilie.
Intr-un castron se amesteca galbenusurile si zaharul pana cand amestecul se albeste si devine cremos. Se adauga amidonul de porumb și se amesteca bine.
Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de mai sus, apoi se pune totul craticioara. Se ingrosa pe foc mediu/mare amestecand constant cu un tel
Cand amestecul are consistenta dorita, se toarna in ramekins si se pune la rece timp de 3 ore.
Gata!
Observații
Pentru o crema mai fluida sau mai groasa, adaugati sau eliminati amidon de porumb
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!