Cele 3 linguri de zahar se pun pe aragaz, la flacara mica, sa se caramelizeze. Cand zaharul incepe sa se topeasca, se roteste cratita astfel incat sa se acopere uniform peretii sai, pana zaharul se topeste complet. Eu am preferat ca zaharul asfel topit sa il transfer intr-o tavita.
TIPSURI in aceasta etapa: daca vrem ca acest desert sa aiba mai mult sos, putem suplimenta cantitatea de zahar ce se va carameliza.
Zaharul pentru crema de zahar ars trebuie sa aiba o culoare aurie, nu brun . Dupa aceasta etapa, zaharul astfel caramelizat se va lasa la racit.
Intre timp se vor amesteca cele 8 oua cu 200 gr zahar, se adauga esente dupa preferinte ,apoi in final se adauga si laptele ( cam 1l ) 3. 3.
Mixul din oua, zahar si lapte se va turna peste zaharul caramelizat, iar in final , toata aceasta compozitie se da la cuptor la foc mediu pentru aprox. jumate de ora.