Crema de zahar ars philadelphia
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire50 min
- Cele 50 g de zahar se pun intr-o craticioara pe foc potrivit si se lasa, fara a se amesteca, pana se caramelizeaza. Se toarna imediat in forma de copt, iar aceasta se rasuceste usor astfel incat toata baza sa se imbrace in caramel.
- O mica paranteza: forma folosita de mine are diametrul de 18cm si crema nu iese foarte inalta deci cine o doreste mai inalta poate folosi o forma mai mica sau poate mari cantitatile ingredientelor
Intr-un castron se freaca bine branza-crema. - Se toarna usor laptele "evaporat", amestecand continuu. Totul se toarna intr-o craticioara, se adauga si laptele si zaharul si se tine pe foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana aproape sa inceapa sa fiarba.
- Intre timp, intr-un catron se bat putin ouale intregi si galbenusurile. Peste ele se toarna usor, amestecand continuu, compozitia de lapte fierbinte. Se strecoara printr-o sita (nu foarte deasa) direct in forma de copt.
Aceasta se pune in tava de la cuptor, iar in tava se toarna apa fierbinte - de aprox. de 1cm inaltime. - Se da la cuptor si se coace 50 de minute la 130°C sau pana cand crema este bine "inchegata" deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe farfurie.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
C
Captain Cook
Intr-adevar, reteta ar trebui dublata. Eu am folosit mici recipiente pentru cuptor, dar compozitia mi-a ajuns doar pentru 5 mini-creme de zahar. Nu prea s-a justificat timpul petrecut pentru pregatire. In schimb, are un gust nemaipomenit! E mult mai buna decat reteta simpla, doar cu lapte si oua. Eu am adaugat si esenta de rom si vanilie.
PS: Cine cauta, gaseste. Laptele evaporat se poate obtine din lapte praf, apa si putin unt, amestecate pe foc.
D
Dorind15
Lapte evaporat nu am auzit,
V
valeria dumbravanu
Daca l-as gusta ar fi mai bun
Punctează această reţetă