Petitchef

Crema de zahar ars Philadelphia

Desert
4 porții
30 min
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cele 50 g de zahar se pun intr-o craticioara pe foc potrivit si se lasa, fara a se amesteca, pana se caramelizeaza. Se toarna imediat in forma de copt, iar aceasta se rasuceste usor astfel incat toata baza sa se imbrace in caramel.
  • O mica paranteza: forma folosita de mine are diametrul de 18cm si crema nu iese foarte inalta deci cine o doreste mai inalta poate folosi o forma mai mica sau poate mari cantitatile ingredientelor
    Intr-un castron se freaca bine branza-crema.
  • Se toarna usor laptele "evaporat", amestecand continuu. Totul se toarna intr-o craticioara, se adauga si laptele si zaharul si se tine pe foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana aproape sa inceapa sa fiarba.
  • Intre timp, intr-un catron se bat putin ouale intregi si galbenusurile. Peste ele se toarna usor, amestecand continuu, compozitia de lapte fierbinte. Se strecoara printr-o sita (nu foarte deasa) direct in forma de copt.
    Aceasta se pune in tava de la cuptor, iar in tava se toarna apa fierbinte - de aprox. de 1cm inaltime.
  • Se da la cuptor si se coace 50 de minute la 130°C sau pana cand crema este bine "inchegata" deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe farfurie.


Poze

Crema de zahar ars Philadelphia
Crema de zahar ars Philadelphia - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Captain Cook, 14/05/2012

Intr-adevar, reteta ar trebui dublata. Eu am folosit mici recipiente pentru cuptor, dar compozitia mi-a ajuns doar pentru 5 mini-creme de zahar. Nu prea s-a justificat timpul petrecut pentru pregatire. In schimb, are un gust nemaipomenit! E mult mai buna decat reteta simpla, doar cu lapte si oua. Eu am adaugat si esenta de rom si vanilie.
PS: Cine cauta, gaseste. Laptele evaporat se poate obtine din lapte praf, apa si putin unt, amestecate pe foc.

(1) (0) Abuz
Dorind15, 11/09/2010

Lapte evaporat nu am auzit,

(1) (0) Abuz
CristinaK
Răspuns CristinaK:

Laptele evaporat este laptele din care s-a eliminat aproximativ 60% apa; un fel de lapte condensat, dar neindulcit.

valeria dumbravanu, 08/08/2009

Daca l-as gusta ar fi mai bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
3 porții
10 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă de migdale - rețeta ușoară
Cremă de migdale - rețeta ușoară
4 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează