Petitchef

Crema de zahar ars

Desert
4 porții
20 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

pentru crema:

pentru caramel:

Cost estimat: 3.01 (0.75€/porție)

Preparare

  • Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
    Pentru crema: laptele se pune la fiert intr-o craticioara, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intre timp, cu ajutorul unui tel in forma de para se amesteca ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga laptele caldut. Ouale si cu zaharul se amesteca incet doar atat cat sa se topeasca zaharul, fara insa a forma prea multa spuma, in acest fel crema va iesi compacta, fara bule de aer.
    Separat, intr-o craticioara se amesteca cele 50 grame de zahar si cele trei linguri de apa si se lasa la fiert pe foc mediu pana cand zaharul se topeste si capata o culoare aramie, transparenta. Caramelul astfel rezultat se toarna intr-o forma pentru budinca (eu nu am avut, asa ca am folosit un vas termorezistent - yena). In final se adauga compozitia pentru crema si se da la cuptor, la 180 de grade, pe bain-marie timp de o ora.
    O data scoasa din cuptor, crema trebuie sa stea la racit cel putin 3 ore, dupa care se poate servi.


Întrebări:




Comentarii (11):

02/02/2014

Mmmm dupa poza nu arata asa de bine dar cred ca la gust e mai bun

(0) (0) Abuz
elena.bica, 26/12/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
11/05/2013

Foartee bunaa !

(0) (0) Abuz
07/04/2013

Super gustos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
26/02/2013

Aceasta reteta este foarte gustoasa

(0) (0) Abuz
19/01/2013

Cea maibuna

(0) (0) Abuz
18/10/2011

Super

(0) (0) Abuz
14/10/2011

Asa se face bravo tie nota 10

(0) (0) Abuz
14/10/2011

Excelent!

(0) (0) Abuz
14/10/2011

Super, imi place mult crema caramel!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
3 porții
10 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cremă de migdale - rețeta ușoară
Cremă de migdale - rețeta ușoară
4 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează