Chouquettes - pefecte la o cafea sau un ceai la sfarsitul mesei. Usor de facut, incearca-le si tu!
Datorita explicatiilor noastre scrise si videoclipului de mai jos, nu vei da gres.
Incalziti apa intr-o cratita, apoi adaugati untul si sarea. Cand untul s-a topit, adaugati faina dintr-o data. Amestecati cu un tel pana cand aluatul se desprinde de pe margini.
Luati de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine de fiecare data. Bateti energic, astfel incat aluatul sa capete elasticitate.
Folosind o punga de patiserie, turnati Chouquettes de dimensiunea dorita pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Presarati cu zahar perlat.
Coaceti 20 de minute la 180° C. Aveti grija, la sfarsitul gatitului, nu le scoateti imediat din cuptor, s-ar putea dezumfla. Opriti cuptorul, lasati usa cuptorului intredeschisa timp de 10 minute si apoi scoateti-le.