Mayak gyeran - ouă marinate coreene

Acompaniamente
4 porții
Foarte ușor
6 h 16 m

Numele Mayak Gyeran (마약계란) înseamnă literalmente "ouă drogate" și, în mod clar, numele lor nu minte: odată ce le-ați încercat, nu vă veți mai putea opri! Cu marinada lor aromată cu sos de soia, usturoi și ardei iute, explodează de aromă și sunt acompaniamentul perfect pentru un bol de orez fierbinte, lipicios, de sushi). O rețetă simplă, rapidă și delicioasă... Ești gata să cedezi? Urmați ghidul ;)

Ingrediente

4

garnitura:

Materiale

  • cratiță
  • placă de tocat
  • cuțit
  • folie adezivă și farfurie pentru supă / recipient etanș
  • castron de salată
  • mănuși (opțional)
  • linguriță

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare6 ore
Gătire6 min
  • Mayak Gyeran - ouă marinate coreene - Preparare etapa 1Se fierb ouăle (la temperatura camerei) în apă clocotită timp de 6 minute și 30 de secunde.

    *Le puteți găti până la 10 minute, dacă doriți.
  • Mayak Gyeran - ouă marinate coreene - Preparare etapa 2Când sunt fierte, scufundați-le într-un castron plin cu apă rece și cuburi de gheață pentru a opri fierberea lor.
  • Mayak Gyeran - ouă marinate coreene - Preparare etapa 3Se taie ceapa verde, ardeiul iute și cățeii de usturoi în bucăți mici.

    * Noi am folosit mănuși, dar acest lucru este opțional.
  • Mayak Gyeran - ouă marinate coreene - Preparare etapa 4Se pune într-o farfurie pentru supă, într-un castron sau într-un recipient etanș.
  • Mayak Gyeran - ouă marinate coreene - Preparare etapa 5Se adaugă mierea, semințele de susan, sosul de soia sărat și apa și se amestecă bine.
  • Mayak Gyeran - ouă marinate coreene - Preparare etapa 6Se desfac ouăle.

    * Cu ajutorul unei lingurițe, bateți oul. Apoi se trece lingura pe sub coajă și se înconjoară oul pentru a îndepărta ușor coaja.
  • Mayak Gyeran - ouă marinate coreene - Preparare etapa 7Se pun ouăle descojite în marinată. Se acoperă cu folie adezivă sau se resigilează cutia etanșă și se dau la frigider cel puțin 6 ore.

    *Dacă nu sunt complet scufundate, nu uitați să le întoarceți din când în când!
  • Mayak Gyeran - ouă marinate coreene - Preparare etapa 8Și iată-le, gata de savurat cu orez sushi :-).

Observații

Cât timp ar trebui să marinez ouăle Mayak?
Puteți să le marinați timp de minimum 6 ore, sau cel mai bine peste noapte, pentru a le da o aromă bună.

Gătirea ouălor:
Puteți face ouă fierte moi (6 min30s) sau le puteți găti puțin mai mult pentru ca gălbenușul să se topească (8 minute) și chiar să faceți ouă fierte tari (10 minute).

Marinada:
Puteți adapta cantitățile de ingrediente din marinată. Nu ezitați să folosiți mai puțin chilli dacă nu mâncați picant.

Cum să mâncați aceste ouă Mayak?
Le puteți servi cu orez sushi. Adăugați ouăle tăiate în două în bolul de orez, stropiți cu sosul și ingredientele marinadei și savurați!


Cât timp pot păstra ouăle Mayak?
Le puteți păstra timp de până la 4 zile în frigider.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: