Mayak gyeran - ouă marinate coreene
Numele Mayak Gyeran (마약계란) înseamnă literalmente "ouă drogate" și, în mod clar, numele lor nu minte: odată ce le-ați încercat, nu vă veți mai putea opri! Cu marinada lor aromată cu sos de soia, usturoi și ardei iute, explodează de aromă și sunt acompaniamentul perfect pentru un bol de orez fierbinte, lipicios, de sushi). O rețetă simplă, rapidă și delicioasă... Ești gata să cedezi? Urmați ghidul ;)
Ingrediente
garnitura:
Materiale
- cratiță
- placă de tocat
- cuțit
- folie adezivă și farfurie pentru supă / recipient etanș
- castron de salată
- mănuși (opțional)
- linguriță
Rețete inrudite
-
Maioneză ușoară cu ouă fierte tari și fără ulei! perfectă atunci când nu poți mânca ouă crude!
-
Ciocănele de pui marinate, la cuptor - foarte rapid de făcut!
-
Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
-
Rillettes de midii marinate
Preparare
Se fierb ouăle (la temperatura camerei) în apă clocotită timp de 6 minute și 30 de secunde.
*Le puteți găti până la 10 minute, dacă doriți.Când sunt fierte, scufundați-le într-un castron plin cu apă rece și cuburi de gheață pentru a opri fierberea lor.
Se taie ceapa verde, ardeiul iute și cățeii de usturoi în bucăți mici.
* Noi am folosit mănuși, dar acest lucru este opțional.Se pune într-o farfurie pentru supă, într-un castron sau într-un recipient etanș.
Se adaugă mierea, semințele de susan, sosul de soia sărat și apa și se amestecă bine.
Se desfac ouăle.
* Cu ajutorul unei lingurițe, bateți oul. Apoi se trece lingura pe sub coajă și se înconjoară oul pentru a îndepărta ușor coaja.Se pun ouăle descojite în marinată. Se acoperă cu folie adezivă sau se resigilează cutia etanșă și se dau la frigider cel puțin 6 ore.
*Dacă nu sunt complet scufundate, nu uitați să le întoarceți din când în când!Și iată-le, gata de savurat cu orez sushi :-).
Observații
Cât timp ar trebui să marinez ouăle Mayak?
Puteți să le marinați timp de minimum 6 ore, sau cel mai bine peste noapte, pentru a le da o aromă bună.
Gătirea ouălor:
Puteți face ouă fierte moi (6 min30s) sau le puteți găti puțin mai mult pentru ca gălbenușul să se topească (8 minute) și chiar să faceți ouă fierte tari (10 minute).
Marinada:
Puteți adapta cantitățile de ingrediente din marinată. Nu ezitați să folosiți mai puțin chilli dacă nu mâncați picant.
Cum să mâncați aceste ouă Mayak?
Le puteți servi cu orez sushi. Adăugați ouăle tăiate în două în bolul de orez, stropiți cu sosul și ingredientele marinadei și savurați!
Cât timp pot păstra ouăle Mayak?
Le puteți păstra timp de până la 4 zile în frigider.