Batoane de pește în friteuza cu aer: crocante, ușoare și ușor de preparat!
Dacă vă plac batoanele de pește, dar doriți o versiune mai ușoară, mai crocantă, fără a fi nevoie să le prăjiți în ulei, această rețetă este pentru dvs. Datorită Air Fryer-ului veți obține un rezultat auriu și gustos cu foarte puțin ulei, perfect pentru o masă sănătoasă și gustoasă. Realizate cu file de cod proaspăt (dar puteți folosi și cod congelat) și un strat crocant de pesmet, aceste batoane de pește sunt ideale pentru cei mici și cei mari. În doar câteva minute puteți pregăti o cină rapidă sau un prânz rapid, însoțindu-le cu o garnitură sau cu sosul dvs. preferat (apropo, vă recomandăm să încercați maioneza noastră foarte ușoară, fără ou). Află cum să prepari aceste excelente batoane de cod cu Air Fryer, rețeta este foarte rapidă: 15 minute și le vei avea pe masă!
Ingrediente
Materiale
- Air Frer
- Placă de tăiat
- Hârtie pentru cuptor
- Cuțit
- Hârtie absorbantă
- 2 boluri
- 1 farfurie
- clește de bucătărie
Preparare
Mai întâi, cu ajutorul unor șervețele de hârtie absorbiți excesul de umiditate din fileul de cod (în acest fel, pesmetul va adera mai bine la carne).
Se taie fileul de cod în bastonașe de aproximativ aceeași mărime.
Se bate oul într-un castron și se adaugă sare și piper negru.
Se trec bucățile de cod prin făină, folosind clești pentru a facilita procesul.
Apoi în castronul cu oul bătut.
În cele din urmă, se panează uniform cu pesmetul, asigurându-vă că aderă bine pe întreaga suprafață (cel mai bine este să vă ajutați cu mâinile).
Așezați batoanele de pește în coșul uscătorului de aer, tapetat cu hârtie de copt, și stropiți cu ulei în spray. Coaceți la 190° timp de 10 minute, întorcându-le la jumătatea gătitului.
Batoanele de pește sunt gata. Se adaugă un vârf de sare și se servesc fierbinți!
Observații
Cât timp se păstrează batoanele de pește gătite în friteuza cu aer?
Le puteți păstra la frigider timp de până la 2 zile, într-un recipient etanș, pentru a menține prospețimea. Pentru a le reîncălzi la cel mai bun nivel, pur și simplu puneți-le într-o friteuză cu aer la 180°C timp de aproximativ 4 minute, astfel încât vor fi la fel de crocante ca cele proaspăt preparate.
Pot congela batoanele de pește făcute în casă?
Da, atâta timp cât au fost preparate din pește proaspăt. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandabil să le congelați înainte de a le găti, astfel încât acestea să își păstreze mai bine textura și crocantul.
Pot folosi pește congelat pentru a prepara batoane de pește în friteuza cu aer?
Desigur! Lăsați peștele să se decongeleze complet și, înainte de a-l pana, tamponați-l cu prosoape de hârtie pentru extrage excesul de apă si a realiza o crustă crocantă.
Ce pește poate fi folosit pentru a face batoane de pește?
Pot fi folosite diferite tipuri de pește cu pulpă fermă. Pe lângă cod, vă recomandăm să încercați merluciu, biban, pește-spadă sau somon.
Ce garnituri merg bine cu batoanele de pește în friteuza cu aer?
Batoanele de pește merg bine cu garnituri precum chipsuri în friteuza cu aer, salate, legume la grătar sau piure cremos de cartofi.
Pot coace batoanele de pește în cuptor?
Bineînțeles. Timpul de gătire este puțin mai lung: 15-16 minute la 200°C (cuptor preîncălzit).