Lata cateva motive sa o consumati:
- fasolea verde este o sursa bogata de minerale, cum ar fi magneziu, potasiu si altele;
- contine o cantitate mare din doza zilnica recomandata de vitamine K, C si A, precum si alte vitamine;
- ofera fibre dietetice si este buna pentru sanatatea oaselor;
- fasolea verde contine o cantitate mica de grasime si o portie de 125 de grame de fasole verde are in jur 40-43 de calorii. Asa se explica faptul ca este o leguma eficienta in curele de slabit. Retineti, veti adauga calorii doar atunci cand este gatita in unt /ulei sau atunci cand se adauga in alte preparate;
- fasolea verde se digera usor si elimina senzatia de greutate in stomac de dupa masa.
Cel mai sanatos mod de a gatit fasolea verde este la abur! Inainte de a folosi pastaile de fasole verde, trebuie sa le spalati bine sub jet de apa rece, sa le taiati ambele capete, cam cate jumatate de centimetru din ambele parti. Din acest moment, pastaile sunt gata pentru a fi gatite.
Va recomandam sa preparati la abur fasolea verde pentru o aroma deosebita si sanatos din punct de vedere nutritiv.
Ca toate legumele, cu cat le veti gatit mai mult, cu atat veti pierde mai multe elemente nutritive. Fiarta in apa, poate dura intre 5-8 minute pana cand se face, asta depinde si de modul in care o preferati (mai „al dente” sau bine fiarta). Atunci cand este preparata la cuptor, poate dura putin mai mult pana cand este gata. Daca doriti sa sotati fasolea verde, puteti face acest lucru dupa ce a fost facuta la abur sau fiarta in prealabil si folositi doar un pic de ulei de masline pentru un timp de sotare de 1-2 minute.
Eu o prefer facuta la abur si servita simplu, cu usturoi, marar verde si un praf de sare.
Daca sunteti in pana de idei, va sarim noi in ajutor cu cateva sugestii.
Comentarii:
Buna fasolea verde , buna si fasolea galbena , dae mai buna este fasolea boabe (alba , rosie , neagra , patata , etc ...) ,daca se poate cu ciolan sau orice afumatura .
Imi place fasolea verde.Eu pun pe iarna un strat de fasole verde ,un strat ardei iuti,pana se umple borcanu.fac si torn peste compozitie de un sfert otet si trei parti apa,mirofenii ca la muraturi si este minunat.Fasolea este crocanta si putin iute,iar ardeii sunt potrivit de iuti.Incercati si este f.bun!Sa aveti pofta!
Bucura-te de galben, mananca fasole galbena!
Fasolea galbena lata e cea mai buna.
A mai fost acum vre0 doua saptamani!
Ne place fasolea verde si o folosim
Sanatoasa si gustoasa