Spalam fasolea, o fierbem in apa cu sare timp de 15 minute, o scurgem bine si o tocam marunt, in bucatele de aprox 1 cm lungime. Preparam maioneza astfel: Fierbem un ou bine, separam albusul de galbenus si punem galbenusul intr-un castron de plastic. Adaugam un galbenus de la un ou crud, un varf de cutit de sare si frecam pana cand obtinem o pasta omogena. Incepem sa adaugam ulei cate putin,adaugam sarea de lamaie, amestecam cu o lingura de lemn in aceeasi directie pana inglobam tot uleiul. Usturoil presat bine se amesteca cu maioneza si cu fasolea tocata marunt. Se serveste pe tartine de paine decorate cu marar uscat marunt si un praf de piper. Este o gustare rapida si de efect intre mese si un excelent antreu.
Delicios!!am facut totodata cand eram in franta si fasole dar in acelasi mod si ciuperci tot cu maioneza si proprietari francezi au mancat si le-a placut de nici n-au mai avut nevoie de ornat!!excelent!!
Comentarii (18):
Gustoasa
Se poate si fara maioneza, atunci nu mai trebuie nici oua, nici asa mult ulei!
Delicios!!am facut totodata cand eram in franta si fasole dar in acelasi mod si ciuperci tot cu maioneza si proprietari francezi au mancat si le-a placut de nici n-au mai avut nevoie de ornat!!excelent!!
Bune
O s-o fac cat mai repede posibil.
Bunaaaa
Tu chiar crezi ca nimeni nu stie sa faca o maioneza si de aceea trebuie ne tii aici teorii inutile?
Apoi daca intre mese maninci asa nu vreau sa ma gindesc ce maninci la micul dejun prinz si cina
Foarte ,foarte bunaaaa !!!!!!!
Super!