Legume crocante, arome asiatice: da, este un wok pe care va sugeram sa-l faceti astazi! Si vedeta preparatului? Crevetii, desigur :-)
Asadar, pregatiti-va ustensilele si apucati-va de reteta noastra explicata in scris, in fotografii si in videoclip :-)
Se amesteca crevetii curatati + sosul de soia + suc de lamaie + 1/2 lingurita ghimbir + 1 catel de usturoi tocat + piper. Se infoliaza si se da la frigider timp de 30 de minute. Spalati si taiati legumele: indepartati cozile de broccoli, taiati morcovii in fasii, dovleceii in felii si ardeiul in cuburi.
Se toarna ulei de susan in wok. Cand este fierbinte, se adauga crevetii din marinada si se rumenesc.
Odata gatiti, dati deoparte crevetii, scurgandu-i. Adaugati in woc salotele tocate, al doilea catel de usturoi tocat si 1/2 lingurita de ghimbir si sotati cateva minute.
Adaugati ardeiul + morcovii + dovleceii + broccoli si gatiti cateva minute (gatiti-le mai mult daca doriti legumele mai fragede, mai putin daca doriti sa fie crocante). Adaugati apoi si crevetii gatiti.
Dizolvati amidonul de porumb in sosul nuoc mam. Adaugati apa si amestecati. Se toarna acest preparat in wok si se gateste pana cand sosul se reduce.
E gata! Serviti cu ceapa prajita, susan si coriandru proaspat tocat! Puteti insoti acest wok cu orez sau taitei.