Pestele proaspt sau decongelat, se curaa, se spala, se sterge cu hartie absorbanta.
Se porioneaza, bucatile se dau prin faina, se scutura s se îndeprteze excedentul i se pun la prajit în ulei bine încins. Cand s-au rumenit si a fost patruns bine, se pun pe un platou cald.
Dupa ce am terminat de prajit, se arunca uleiul, se curaa tigaia cu hartie, si se pune untul taiat cubulete, se lasa sa se topeasca pana face o spuma, apoi se adauga sucul de la lamaie . Se amesteca, se adauga patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust si se amesteca pana se observa ca este omogen.
A mai adaugat si 2 linguri de smantana, desi in reteta originala nu este. De aceea am scris optional.
La servire se aseaza pe farfurie 1-2 bucati de peste, si sos meunière din belsug. Ca garnitura un sote de legume, ca morcovi sau cartofi, iar ca element de decor se pot folosi frunze de salata verde.
Comentarii:
Imi place acest sos si-l fac adesea, dar cu adaus de capere.
F bun