Petitchef

Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci

Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci este o mâncare delicată și gustoasă, perfectă pentru cei cărora le plac variațiile originale ale bucătăriei tradiționale. Gnochi, realizați pe bază de mazăre și făină (fără ouă), sunt ușoare, cu o aromă dulce, vegetală. Textura lor se potrivește perfect cu un sos cremos de ciuperci champignon, dar puteți folosi și ciuperci porcini sau un amestec de ciuperci. Sunteți gata să încercați ceva complet nou? Chiar dacă nu sunteți un bucătar experimentat, cu această rețetă simplă și intuitivă puteți pregăti un prim fel vegetarian care vă va surprinde. Perfect pentru o cină cu prietenii sau familia.

Felul principal
2 porții
20 min
4 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Materiale

  • Bol
  • Tigaie
  • Cuțit
  • tocător
  • Oală

Preparare

  • Etapa 1 - Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
    Se pregătesc gnocchi de mazăre:
    Se fierbe mazărea într-o tigaie timp de 6 minute la foc mediu și se condimentează cu sare și piper. Se mixează, se transferă într-un bol și se lasă piureul să se răcească.
  • Etapa 2 - Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
    Începeți să încorporați făina puțin câte puțin în bol, amestecând cu o furculiță. Când începe să prindă formă, transferați pe o suprafață de lucru presărată cu făină.
  • Etapa 3 - Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
    Se încorporează restul de făină și se formează o bilă de aluat.
  • Etapa 4 - Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
    Se taie pâinea și se formează "cârnați". Se taie cârnații pentru a forma gnocchi (mărimea gnocchi-ului de mazăre depinde de dumneavoastră).
  • Etapa 5 - Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
    Se prepară sosul:
    Curățați ciupercile și tăiați-le în felii subțiri. Se rumenesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi până se ofilesc.
  • Etapa 6 - Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
    Se adaugă smântână proaspătă în tigaie și se fierbe până se îngroașă.
  • Etapa 7 - Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
    Între timp, gătiți gnocchi de mazăre în apă sărată. Aceștia vor fi gata atunci când se ridică la suprafață.
  • Etapa 8 - Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
    Se transferă gnocchi de mazăre fierți direct în tigaia cu sos de ciuperci (recomandăm folosirea unei spumiere) și se amestecă rapid.
  • Etapa 9 - Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
    Se adaugă parmezan ras și se amestecă. Dacă este necesar, adăugați puțină apă de gătit.
  • Etapa 10 - Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
    Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci sunt gata!

Observații:

Pot păstra gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci?
Vă recomandăm să le consumați imediat ce sunt gata, deoarece tind să se întărească în frigider.

Pot folosi alte ciuperci pentru prepararea sosului?
Bineînțeles că puteți. Încercați și ciuperci porcini sau ciuperci mixte.

Cum pot face sosul de ciuperci și mai gustos?
Deglazați ciupercile cu vin alb sec.

Ce pot adăuga la sosul de ciuperci?
Dacă nu urmați o dietă vegetariană, vă recomandăm să încercați combinația de ciuperci și cârnați.

Cum să fac această rețetă vegană?
Pentru a face această rețetă vegană, trebuie să evitați adăugarea de smântână la sos. Pregătiți doar un sos de ciuperci (pentru 2 persoane folosiți cel puțin 210 g) și ulei de măsline.

Ce fel de făină este mai bună pentru gnocchi de mazăre?
Făină 00 sau 0.

Pot face aluatul de gnocchi de mazăre cu ouă?
Da. Dacă adăugați un ou în aluat, reduceți cantitatea de făină la 150 de grame.



Poze

Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci - poza 2
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci - poza 3
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci - poza 4
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gnocchi de cartofi cu pesto
Gnocchi de cartofi cu pesto
4 porții
37 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Gnocchi alla sorrentina la tigaie
Gnocchi alla sorrentina la tigaie
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gnocchi crocanti cu parmezan la airfryer
Gnocchi crocanti cu parmezan la airfryer
2 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi crocanți la air fryer gata în 10 minute!
Gnocchi crocanți la air fryer gata în 10 minute!
2 porții
11 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează