Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
24 min

Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci este o mâncare delicată și gustoasă, perfectă pentru cei cărora le plac variațiile originale ale bucătăriei tradiționale. Gnochi, realizați pe bază de mazăre și făină (fără ouă), sunt ușoare, cu o aromă dulce, vegetală. Textura lor se potrivește perfect cu un sos cremos de ciuperci champignon, dar puteți folosi și ciuperci porcini sau un amestec de ciuperci. Sunteți gata să încercați ceva complet nou? Chiar dacă nu sunteți un bucătar experimentat, cu această rețetă simplă și intuitivă puteți pregăti un prim fel vegetarian care vă va surprinde. Perfect pentru o cină cu prietenii sau familia.


Ingrediente

2

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Gătire4 min

Observații

Pot păstra gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci?

Vă recomandăm să le consumați imediat ce sunt gata, deoarece tind să se întărească în frigider.

Pot folosi alte ciuperci pentru prepararea sosului?

Bineînțeles că puteți. Încercați și ciuperci porcini sau ciuperci mixte.

Cum pot face sosul de ciuperci și mai gustos?

Deglazați ciupercile cu vin alb sec.

Ce pot adăuga la sosul de ciuperci?

Dacă nu urmați o dietă vegetariană, vă recomandăm să încercați combinația de ciuperci și cârnați.

Cum să fac această rețetă vegană?

Pentru a face această rețetă vegană, trebuie să evitați adăugarea de smântână la sos. Pregătiți doar un sos de ciuperci (pentru 2 persoane folosiți cel puțin 210 g) și ulei de măsline.

Ce fel de făină este mai bună pentru gnocchi de mazăre?

Făină 00 sau 0.

Pot face aluatul de gnocchi de mazăre cu ouă?

Da. Dacă adăugați un ou în aluat, reduceți cantitatea de făină la 150 de grame.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+