Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci este o mâncare delicată și gustoasă, perfectă pentru cei cărora le plac variațiile originale ale bucătăriei tradiționale. Gnochi, realizați pe bază de mazăre și făină (fără ouă), sunt ușoare, cu o aromă dulce, vegetală. Textura lor se potrivește perfect cu un sos cremos de ciuperci champignon, dar puteți folosi și ciuperci porcini sau un amestec de ciuperci. Sunteți gata să încercați ceva complet nou? Chiar dacă nu sunteți un bucătar experimentat, cu această rețetă simplă și intuitivă puteți pregăti un prim fel vegetarian care vă va surprinde. Perfect pentru o cină cu prietenii sau familia.
Se pregătesc gnocchi de mazăre: Se fierbe mazărea într-o tigaie timp de 6 minute la foc mediu și se condimentează cu sare și piper. Se mixează, se transferă într-un bol și se lasă piureul să se răcească.
Începeți să încorporați făina puțin câte puțin în bol, amestecând cu o furculiță. Când începe să prindă formă, transferați pe o suprafață de lucru presărată cu făină.
Se încorporează restul de făină și se formează o bilă de aluat.
Se taie pâinea și se formează "cârnați". Se taie cârnații pentru a forma gnocchi (mărimea gnocchi-ului de mazăre depinde de dumneavoastră).
Se prepară sosul: Curățați ciupercile și tăiați-le în felii subțiri. Se rumenesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi până se ofilesc.
Se adaugă smântână proaspătă în tigaie și se fierbe până se îngroașă.
Între timp, gătiți gnocchi de mazăre în apă sărată. Aceștia vor fi gata atunci când se ridică la suprafață.
Se transferă gnocchi de mazăre fierți direct în tigaia cu sos de ciuperci (recomandăm folosirea unei spumiere) și se amestecă rapid.
Se adaugă parmezan ras și se amestecă. Dacă este necesar, adăugați puțină apă de gătit.
Pot păstra gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci? Vă recomandăm să le consumați imediat ce sunt gata, deoarece tind să se întărească în frigider.
Pot folosi alte ciuperci pentru prepararea sosului? Bineînțeles că puteți. Încercați și ciuperci porcini sau ciuperci mixte.
Cum pot face sosul de ciuperci și mai gustos? Deglazați ciupercile cu vin alb sec.
Ce pot adăuga la sosul de ciuperci? Dacă nu urmați o dietă vegetariană, vă recomandăm să încercați combinația de ciuperci și cârnați.
Cum să fac această rețetă vegană? Pentru a face această rețetă vegană, trebuie să evitați adăugarea de smântână la sos. Pregătiți doar un sos de ciuperci (pentru 2 persoane folosiți cel puțin 210 g) și ulei de măsline.
Ce fel de făină este mai bună pentru gnocchi de mazăre? Făină 00 sau 0.
Pot face aluatul de gnocchi de mazăre cu ouă? Da. Dacă adăugați un ou în aluat, reduceți cantitatea de făină la 150 de grame.