Se caramelizeaza o cana de zahar (intr-o cratita simpla de mancare) Se adauga apa si se lasa pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Se imbraca peretii cratitei si se lasa la racit.
Pulpa dovleacului se macina la robotul de bucatarie/blender sau se fierbe (taiat bucatele) in putina apa, in cazul in care nu aveti gadgeturile tocmai expuse.Se amesteca ouale cu cealalta cana de zahar, cu laptele fierbinte si pasta de dovleac. Se adauga romul, zaharul vanilat sau scortisoara.
Compozitia rezultata se toarna in cratita tapetata cu caramel si se pune la cuptor intr-o tava cu apa fierbinte, exact cum am facut aici: Crema de zahar ars. Se lasa cca. 40-50 de minute la foc moderat (verificati daca s-a copt infingand o scobitoare in crema; daca iese curata, crema e gata)
Se scoate apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca; se pune la frigiderpentru cel putin 4-5 ore sau peste noapte, cum facut.Inainte de a o servi, se trece cu un cutit pe langa marginile cratitei pentru a o dezlipi si se rastoarna pe un platou, in modul asta: se pune platoul deasupra cratitei si se rastoarna crema.
Comentarii:
Minunata!!!