Crema de zahar ars

Desert
Dificil
1 h 30 m

Reteta Copilariei.

Ingrediente

1
Cost estimat: 2.65 (2.65€/porție)

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 oră
  • Crema De Zahar Ars - Preparare etapa 1Bateti ouale (eu am batut ouale cu un tel dar puteti folosi un mixer electric) ca pentru omleta apoi adaugati zaharul si continuati sa mixati 1-2 minute.
  • Crema De Zahar Ars - Preparare etapa 2Adaugati laptele si mixati in continuare pana ce compozitia se omogenizeaza.
  • Crema De Zahar Ars - Preparare etapa 3Puneti restul de zahar intr-o tigaie sau un vas termorezistent si caramelizati zaharul pe aragaz sau in cuptor(varianta la cuptor dureaza mai mult). Cand zaharul s-a topit si capata o culoare maronie tapetati peretii vasului cu sosul obtinut insa aveti mare grija caci in contact cu pielea poate provoca arsuri destul de grave.(Fiti cu ochii pe zahar si nu il lasati sa se arda caci are un gust amar)
  • Crema De Zahar Ars - Preparare etapa 4Turnati compozitia de oua peste sosul de caramel si puneti in cuptorul incins la 160C/325F/gaz 3 pentru 50-60 de minute sau pana ce crema capata o culoare aurie si s-a patruns complet. Rasturnati pe un platou sau o farfurie. Portionati dupa preferinta si serviti fierbinte sau rece, este la fel de delicioasa.
  • POFTA BUNA!!!!

Punctează această reţetă

CookWithAnaCookWithAna

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3
costache

costache

Delicios! Trebuie sa o incerc si eu. Demult n-am mai mancat asa ceva.

abuz

anonymous

Delicioasa

abuz

anonymous

F.gustoasa

abuz

livica

Super bun!

abuz

anonymous

E delicioasa

abuz

anonymous

Abia astept

abuz

anonymous

Este desertul meu preferat

abuz

anonymous

Buna si usor de facut!

abuz

anonymous

Imi aduc aminte de ce ace facea mama mea reteta e grozava.

abuz

anonymous

Naspaa , nu este deloc buna la gust !!

abuz
  • pagina 1 / 3