Se pun ouale , zaharul, faina intr-un castron si se amesteca cu grija sa nu faca spuma. Se toarna laptele caldut si se amesteca. Separat intr-o cratita se pun 6 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc mic. Se rasuceste cratita cu grija astfel incat caramelul sa "tapeteze" peretii. Se toarna cu grija amestecul de oua si lapte , se baga la cuptor la foc mic timp de aproximativ 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea, adica se inteapa crema cu o scobitoare si daca aceasta este curata inseamna ca crema este gata. Se lasa sa se raceasca bine si se serveste alaturi de putin sirop. Se poate orna cu frisca, inghetata de fistic si fistic maruntit.
Tu , anonimo cu varza , cred ca esti aceeasi carcotasa pe care o intalnesc la toate retetele ; tie nimic nu-ti place , dar ai incercat sa gatesti ceva , chiar si omleta simpla , nu elaborata (ca te incurci ca puiul in ata) si s-o postezi ? Ia , incearca :)
ACEASTA CREMA ESTE CU ADEVARAT PERICULOASA , MAI ALES PENTRU MINE , CARE AM SI DIABET. MANANCI SI TE RACORESTI, UITI CA AI FACUT SA DISPARA DOUA PORTII SI MAI FURI UNA CA PARCA E PREA CALD ....E MINUNATA, COPII! NU EVITATI, NU RENUNTATI USOR SI MAI ARDETI O PORTIE CA DOAR CE CHEAMA "CREMA DE ZAHAR ARS!cu drag, ioana
Comentarii:
Delicioasa!
Merge si fara faina sau amidon. In rest e OK.
Super
Tu , anonimo cu varza , cred ca esti aceeasi carcotasa pe care o intalnesc la toate retetele ; tie nimic nu-ti place , dar ai incercat sa gatesti ceva , chiar si omleta simpla , nu elaborata (ca te incurci ca puiul in ata) si s-o postezi ? Ia , incearca :)
Am mai servit la o colega este fff bun si usor de facut.
ACEASTA CREMA ESTE CU ADEVARAT PERICULOASA , MAI ALES PENTRU MINE , CARE AM SI DIABET. MANANCI SI TE RACORESTI, UITI CA AI FACUT SA DISPARA DOUA PORTII SI MAI FURI UNA CA PARCA E PREA CALD ....E MINUNATA, COPII! NU EVITATI, NU RENUNTATI USOR SI MAI ARDETI O PORTIE CA DOAR CE CHEAMA "CREMA DE ZAHAR ARS!cu drag, ioana
Excelenta buna
Foarte buna
Perfecta
Varza