Fisticul este un arbore de dimensiuni mici iar fructul sau este o nuca ce are o valoare culinara deosebita. Fisticul contine potasiu, magneziu si calciu, substante minerale importante pentru mentinerea tensiunii arteriale in limitele normale, dar va puteti bucura de aceste saruri doar daca il consumati in stare cruda. Va intrebati ce puteti pregati cu fistic? Va ajutam noi: o delicioasa inghetata de fistic, o tarta de pere si fistic, prajitura cu struguri, migdale si fistic, o delicioasa baklawa egipteana. Fisticul prajit sau zdrobit este foarte bun in salate, deserturi, biscuiti, dulciuri sau torturi.
Ingrediente: Pentru aluatul crocant: 8 foi filo (sau foi de brick). 50 gr unt (topit) Pentru partea crocantă: 150 gr fistic (prăjit, nesărat) 30 gr unt (topit)...
Ingrediente: 180 gr paste (paccheri) 100 gr ton în suc propriu Sucul de 1/4 lămâie 80 gr fistic (decojit) 2 linguri ulei de măsline extravirgin Ceapă (după...
Ingrediente: 200 gr paste 60 g flori de dovleac 125 g ricotta 20 g parmezan ras 13 g busuioc 15 g fistic sare după gust piper după gust ulei de măsline după gust
Ingrediente: 190 gr fusilli (sau alte paste) 100 gr fistic prăjit Sare (după gust) piper (după gust) 5 frunze proaspete de busuioc 20 gr parmezan (sau grana...
Lucrurile bune vin in pachete mici, si aceasta este valabil cand vine vorba de beneficiile nutritionale ale fisticului. O portie de aprox. 30 gr de fistic (aproximativ 49 nuci) contine o serie de vitamine, minerale si alti nutrienti care ajuta organismul sa...
Ingrediente: 200 gr fistic prăjit sare piper 10 frunze proaspete de busuioc 35 gr parmezan (sau grana padano) 60 gr ulei de măsline extravirgin 1/2 cățel de...
Ingrediente: Meringue-ul italian: 2 albusuri 165 gr zahar 50 ml apa Crema: 200 ml de frisca lichida 30% grasime 40 gr alune 40 gr migdale 60 gr fistic 2 linguri...
Ingrediente: Aluatul de choux : 120 ml apa 50 gr unt un praf de sare 75 gr faina 2 oua 1 ou pentru ungere Crema mousseline cu fistic : 350 ml lpate 3...
Ingrediente: 1 pachet de foi filo (foi de brick) 100 gr unt (topit) 2 ouă 240 ml lapte 100 gr de zahăr 1 linguriță extract de vanilie 40 gr fistic Sirop: 100 gr...
Ingrediente: 12 foi de aluat filo 50 gr unt 50 ml ulei de măsline 2 ouș 250 ml lapte 1 linguriță rozmarin uscat 1/2 linguriță de sare 1/2 linguriță de piper 1...
Ingrediente: 1 conopida 1 ceapă 3 cartofi mici 20 gr de unt 15 gr ulei de masline 70 ml de lapte 30 ml de smantana 500 ml de supa coaja de la lamaie verde...
Ingrediente: 520 gr morcovi 800 gr de cartofi 3 căței de usturoi 200 gr de seitan 200 gr năut (fiert) 2 cepe roșii 130 gr măsline verzi (fără sâmburi) 2 linguri...
Ingrediente: 50 gr de pudra de migdale (sau pudra de fistic sau alune) 50 gr de faina 100 gr de zahar pudra 75 gr de unt 4 albusuri o lingurita extract de vanilie
Ingrediente: file peste (ce peste doriti) un buchetel brocoli orez salbatic cateva migdale si fistic date prin blender ca sa se marunteasca optional bacon...
Ingrediente: 300 g. faina 1 plic praf de copt 1 pachet unt la temperatura camerei 300 g. zahar 4 oua 400 ml iaurt esenta de vanilie esenta de migdale 4...
Ingrediente: Un blat cumparat (ingrediente naturale) Sirop: 200 ml apa, esenta de rom, 100 gr zahar Crema de ciocolata neagra: 3 tablete de ciocolata cu lapte,...
Ingrediente: 200 g fistic nesarat 100 g zahar tos 25 g pudra de migdale 30 ml apa aroma de migdale Inghetata de fistic:80 g pasta de fistic 50 g fistic (cu...
Ingrediente: O pulpa de miel 2 oua o lingura de pesmet 2 linguri de faina 200 g fistic o capatina de usturoi ierburi provance(cimbru,rozmarin,busuioc,salvie)...