Eclere cu zmeura si fistic

Desert
Dificil
2 h 35 m

Eclerele, unul dintre deserturile frantuzesti pe care le iubim cel mai mult! Astazi testam in mod special combinatia de zmeura + fistic. Nu va faceti griji, va insotim pas cu pas in realizarea acestei versiuni.

Ingrediente

8

Aluatul de choux :

Crema mousseline cu fistic :

Aluatul pentru craquelin :

Materiale

  • Posh
  • Dui simplu
  • Dui pentru umplere
  • sablon forma echere

Preparare

Preparare2 ore
Gătire35 min
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 1Crema mousseline cu fistic :
    Puneti laptele la fiert. Intre timp, frecati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste si devine cremos. Apoi adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 2Se toarna laptele fierbinte putin cate putin si se amesteca bine. Se toarna acest amestec in craticioara.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 3Puneti crema pe foc mediu ai amestecați constant pana se ingroasa. Luati de pe foc.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 4Adăuga ti la crema 50 g de unt moale. Lasati restul de 100 g la temperatura camerei, astfel incat untul sa se înmoaie. Acoperiti crema cu folie de plastic si lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 5Aluatul pentru craquelin :
    Se amesteca untul moale cu zaharul brun. Apoi adaugati faina si amestecati pana cand obtineti o pasta. In cele din urma, adaugati coloranț alimentar roz si amestecati bine.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 6Intindeti aluatul intre 2 coli de hartie de pergament. Trebuie sa aiba o grosime de 2 milimetri. Puneti in frigider.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 7Aluatul pentru choux :
    Intr-o cratita puneti apa si puneti pe foc, adaugati untul si putina sare. Cand untul se topeste, se adauga faina intr-o singura miscare si se amesteca pana cand aluatul se desprinde de marginile craticioarei.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 8Luati de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand de fiecare data. Se amesteca puternic, deoarece elasticitatea aluatului se formeaza in aceasta etapa.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 9In tava, sub foaia de copt, puneti coala de hartie pe care ati desenat in prelabil modelul de coji. Folosind un posh cu un dui simplu, puneti aluatul peste sablon.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 10Scoateti craquelin si taiati dreptunghiuri de dimensiunea eclerului. Atentie, trebuie sa ramana rigid, daca este moale, nu ezitați sa puneti craquelin ul in congelator astfel incat untul sa nu se topeasca prea repede.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 11Plasat cate un dreptunghi craquelin pe fiecare ecler. Nu conteaza daca se rupe, rezultatul va fi ok dupa coacere.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 12Coaceti timp de 35 de minute la 180° C. Aveti grija ca la sfarsitul gatitului sa nu le scoateti din cuptor, pentru ca se vor lasa. Lasati-le in cuptor cu usa deschisa inca 10 minute inainte de a le scoate.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 13Dupa ce eclere s-au racit, terminati crema de mousseline:
    Adaugati pasta de fistic in crema-ar trebui sa fie la temperatura camerei (nu trebuie sa fie prea rece) si amestecati cu un mixer electric.
    Adaugati aproximativ 1/3 din untul moale si bateți la viteza maxima.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 14Odata ce untul este bine incorporat, repetati pana cand folositi tot untul. Dupa ce tot untul s-a incorporat, continuati sa bateti 2-3 minute pentru a obtine o crema groasa.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 15Taiati eclerele pe jumatate in lungime si folosind un posh cu dui canelat, umpleti cu generozitate cu crema mousseline.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 16Asezati zmeura pe crema, plasandu-o usor pe laturi, astfel incat sa se poata din laterale.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 17Inchideti eclerele si pudrati cu zahar pudra.
  • Eclere cu zmeura si fistic - Preparare etapa 18Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Coacerea : cojile se umfla prin evaporarea apei in timpul coacerii. Deschiderea usii cuptorului la sfarsitul coacerii va permite evacuarea usor a umezelii. Daca luati cojile direct din cuptor dupa coacere, acestea se vor lasa cu siguranta!
Conservarea : maxim 48 ore

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Interesantă rețetă

abuz