Prăjitură crinkle, super crocantă și ușor de facut - turkish laz borek
Căutați o rețetă de prăjitură ușoară și delicioasă? Atunci ați ajuns la locul potrivit! „Crinkle Cake” este soluția perfectă pentru a-ți satisface pofta de dulce în cel mai scurt timp. Și cea mai bună parte a tuturor? Această rețetă necesită ingrediente simple pe care probabil le aveți deja în bucătărie! Așadar, lăsați-ne să vă ghidăm prin pașii acestei rețete pentru a vă face propriul „Crinkle cake” :-)
Ingrediente
10
Sirop:
Materiale
- Tavă pătrată de 22 x 22 cm
Preparare
Preparare15 min
Timp așteptare10 min
Gătire50 min
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Tăiați foile de filo astfel încât să aibă aceeași lățime ca și tava, apoi încrețiți-le, aducând partea de sus și de jos spre centru (vezi foto).Puneți foile încrețite una lângă alta în tavă. Coaceți 10 minute la 180°C.
Ungeți toată suprafața cu unt topit și dați la cuptor pentru 10 minute, la 180°C.
Între timp pregătim amestecul de tip toast franțuzesc: amestecăm ouăle, laptele, zaharul și vanilia.
Se toarnă amestecul uniform în tavă, peste foi. Se coace 30-35 de minute la cuptor la 180°C.
Între timp, turnați într-o cratiță apa și zahărul și amestecați.Puneți la foc mediu și lăsați zahărul să se dizolve și siropul să se îngroașe.
Scoateți din cuptor și turnați siropul uniform peste prăjitură.
Tăiați (sau zdrobiți) fisticul apoi presărați-l deasupra.
Gata!
Observații
Ce aromă să folosesc?
Puteți înlocui vanilia cu aromă de floare de portocal sau apă de trandafiri, de exemplu.
Cu ce pot înlocui fisticul?
Dacă sunteți alergic la nuci, nu le folosiți. În caz contrar, înlocuiți fisticul cu migdale prăjite, de exemplu.
Cât timp se păstrează această prăjitură?
Păstrați-o la frigider într-un recipient ermetic timp de 3 zile.
Echipamente de gătit
cuptor
blender
microunde
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: