Prăjitură crinkle, super crocantă și ușor de facut - turkish laz borek
Prăjitură Crinkle, super crocantă și ușor de facut - Turkish Laz Borek
Căutați o rețetă de prăjitură ușoară și delicioasă? Atunci ați ajuns la locul potrivit! „Crinkle Cake” este soluția perfectă pentru a-ți satisface pofta de dulce în cel mai scurt timp. Și cea mai bună parte a tuturor? Această rețetă necesită ingrediente simple pe care probabil le aveți deja în bucătărie! Așadar, lăsați-ne să vă ghidăm prin pașii acestei rețete pentru a vă face propriul „Crinkle cake” :-)
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tăiați foile de filo astfel încât să aibă aceeași lățime ca și tava, apoi încrețiți-le, aducând partea de sus și de jos spre centru (vezi foto).
Puneți foile încrețite una lângă alta în tavă. Coaceți 10 minute la 180°C.
Ungeți toată suprafața cu unt topit și dați la cuptor pentru 10 minute, la 180°C.
Între timp pregătim amestecul de tip toast franțuzesc: amestecăm ouăle, laptele, zaharul și vanilia.
Se toarnă amestecul uniform în tavă, peste foi. Se coace 30-35 de minute la cuptor la 180°C.
Între timp, turnați într-o cratiță apa și zahărul și amestecați.Puneți la foc mediu și lăsați zahărul să se dizolve și siropul să se îngroașe.
Scoateți din cuptor și turnați siropul uniform peste prăjitură.
Tăiați (sau zdrobiți) fisticul apoi presărați-l deasupra.
Comentarii:
Foarte buna am făcut-o azi
In loc de fistic, pudrați cu scorțișoară. Fac această rețetă de 20 de ani. Este super!!!