Franui cu fistic și zmeură delicioasă

Felul principal
Foarte ușor
1 h 5 m

După versiunile de ciocolată pe care le iubim, iată o mică noutate care îi va face pe fanii fisticului să se topească: Franui de fistic! Frumoase zmeură, acoperite cu un strat de ciocolată albă cu aromă de fistic, urmat de o coajă crocantă de ciocolată... Aceasta este o combinație ultra-gourmet, ușor de făcut acasă și perfectă de păstrat în congelator pentru o pauză dulce improvizată ;)

Ingrediente

4

Înveliș de fistic:

Materiale

  • scobitori de lemn
  • hârtie rezistentă la grăsimi

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare50 min
  • Franui cu fistic și zmeură delicioasă - Preparare etapa 1Puneți zmeura în congelator timp de cel puțin 30 de minute.
    →Gândiți-vă să le spațiați dacă le puneți pentru mai mult timp, acest lucru le va împiedica să se lipească între ele.
  • Franui cu fistic și zmeură delicioasă - Preparare etapa 2Se topește ciocolata albă.
    Se înțeapă zmeura și se înmoaie una câte una în ciocolata albă.
  • Franui cu fistic și zmeură delicioasă - Preparare etapa 3Așezați zmeura acoperită cu ciocolată albă pe o farfurie sau o planșetă tapetată cu hârtie de copt, apoi puneți la congelator timp de cel puțin 10 minute.
  • Franui cu fistic și zmeură delicioasă - Preparare etapa 4Se topește ciocolata albă și pasta de fistic și se amestecă bine.
    Se adaugă fisticul tocat și se amestecă.
  • Franui cu fistic și zmeură delicioasă - Preparare etapa 5Înmuiați zmeura una câte una în ciocolata cu fistic.
  • Franui cu fistic și zmeură delicioasă - Preparare etapa 6Se scurge ușor și se așază zmeura acoperită pe hârtie de copt. Se pun la congelator pentru cel puțin 10 minute.
  • Franui cu fistic și zmeură delicioasă - Preparare etapa 7Și acum este gata!

Punctează această reţetă

Observații

De ce ar trebui să congelez zmeura înainte de a o îmbrăca în ciocolată?

Acest lucru va permite ciocolatei albe să se fixeze rapid în jurul fructelor și, de asemenea, le va împiedica să se înmoaie sau să elibereze suc.

Cum se topește ciocolata albă pentru acoperire?

O puteți topi la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Dacă o încălziți în cuptorul cu microunde, introduceți vasul timp de 30 de secunde, amestecați ciocolata, introduceți-l din nou timp de 30 de secunde, amestecați din nou și repetați operațiunea până când obțineți textura lichidă dorită. Sfatul nostru: tăiați ciocolata cât mai fin, pentru ca aceasta să se topească rapid! Atenție: ciocolata albă poate forma granule sau chiar arde dacă este încălzită prea tare.

Ce piure de fistic ar trebui să folosesc pentru a doua acoperire?

Cel mai bine este să folosiți piure de fistic (fără zahăr adăugat), dar puteți folosi și pastă de fistic sau pralină de fistic. Este posibil să trebuiască să ajustați cantitatea de ciocolată albă din amestec, astfel încât să rămână lichidă înainte de acoperire!
În funcție de pasta de fistic pe care o folosiți, culoarea va fi mai mult sau mai puțin verde și, prin urmare, mai mult sau mai puțin contrastantă cu ciocolata albă. Atunci puteți omite pașii 2, 3 și 4 și puteți elimina ciocolata albă (folosită simplă) din ingrediente dacă folosiți o pastă de fistic (destul de ușoară).

Cum încorporez piureul de fistic în ciocolata albă?

Dacă păstrați în frigider piureul de fistic, crema tartinabilă de fistic sau pralina de fistic pe care urmează să o utilizați, este posibil ca textura sa să nu fie suficient de lichidă pentru a fi încorporată cu ușurință în ciocolata albă. Vă recomandăm să încălziți ușor pasta de fistic pentru a o face mai lichidă. 15 secunde în cuptorul cu microunde vor fi suficiente.

Pot înlocui pasta de fistic?

O puteți înlocui cu un alt piure de semințe oleaginoase, cum ar fi piure de migdale sau unt de arahide, pentru a varia aromele!

Pot înlocui fisticul zdrobit cu un alt fruct uscat?

Îi puteți înlocui cu alte fructe uscate, cum ar fi alunele prăjite sau migdalele! Variați-le în funcție de aluatul pe care îl folosiți (a se vedea întrebarea anterioară)!

Cum se păstrează Franui?

Păstrați Franui în congelator, într-o cutie etanșă, pentru a preveni înmuierea sau topirea lor prea rapidă. Scoateți-le cu câteva minute înainte de a le mânca pentru a le da o textură mai topită în gură. Pot fi păstrate până la 2 săptămâni fără a-și pierde gustul sau crocantul, dar, desigur, le puteți păstra mai mult dacă doriți.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: